Balears Vadevi
El formatge Meloussa, millor semicurat artesà segons el Consell Regulador de la DO Maó-Menorca

La cooperativa Sa Cooperativa del Camp de Menorca ha obtingut el primer premi al formatge semicurat artesà amb una peça de Meloussa al concurs que organitza el Consell Reculador de la Denominació d’Origen Maó-Menorca. La Cooperativa també ha estat reconeguda amb una peça de formatge semicurat de Son Olives i una altra amb formatge curat de Binillubet. A més, ha obtingut el tercer premi a la categoria de formatge curat amb una peça de Torre Trencadeta.

Els membres del Jurat de Tast del formatge Maó-Menorca fan l’avaluació dels formatges presentats al concurs. Aquesta avaluació consta de dues fases: una visual i una olfacto-gustativa. La primera es realitza en una sala on s’exposen totes les peces de formatge tallades per la meitat. Així, els jutges poden valorar l’aspecte extern i el de la pasta. A continuació passen a la sala de tast, formada per deu cabines individuals. En elles, cada jutge avalua l’olor, la textura, el sabor i l’aroma, la persistència i el gust residual. Les valoracions s’indiquen en una escala de set apartats, que van del pèssim a l’excel·lent, i a més anoten una impressió global de 0 a 10 punts.

“Des de Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears donem les gràcies a l’organització, a tots els concursants i sobretot a totes les cooperatives de les Illes Balears que donen suport al producte local i fan possible que els productes de les nostres cooperatives tinguin reconeixements”, ha declarat Jerònima Bonafé, presidenta de Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa