Balears Vadevi
El dimecres és ‘dia de brou’ a Menorca

Aquest desembre i gener, mesos de fred, tornen a activar-se les jornades gastronòmiques “Els dimecres és dia de brou” a Menorca, un esdeveniment gastronòmic que pretén posar en valor aquest plat típic de l’illa i introduir-lo a les cuines dels restaurants. Organitzat per l’Associació Menorquina de Bars, Restaurants i Cafeteries, la vuitena edició d’aquest esdeveniment s’inclou en el programa d’activitats de Menorca Regió Gastronòmica Europea.

Un altre dels reptes d’aquest projecte és el de dinamitzar el sector de la restauració en temporada baixa amb la peculiaritat de realitzar-se coincidint amb un dia concret de la setmana. Els dimecres s’ha convertit en el dia per excel·lència per gaudir d’aquest plat des de fa set anys.

El “Brou” s’ha posicionat com un producte gastronòmic durant l’hivern perquè els visitants i turistes, així com el públic local, el conegui i en gaudeixi. Un plat típic de la cuina menorquina que s’inclou a la cuina de la Península com a plat calent. Pensem en el cocido madrileny, el caldo gallec o l’escudella catalana, entre d’altres.

El bullit es un plat molt complet que es pot preparar de diverses maneres i ingredients, però en essència, són imprescindibles la carn de xenc, gallina, patates, cigrons, tomàquet, ceba, pastanaga, herbes de sopa, sobrassada i pasta per la sopa.

A Menorca, el plat de brou té una connotació de plat calent per un dia de fred, per això l’esdeveniment se celebra durant els mesos de desembre i gener, que és quan ve més de gust servir-se’n un plat. El Brou Menorquí es pot servir de multitud de maneres diferents, malgrat el més habitual és fer-ho en dos plats, primer de sopa amb fideus i un segon amb les patates, els cigrons i la carn.

El menú especial a 15 euros ja es pot gaudir des d’aquest primer de desembre i s’allargarà tots els dimecres fins el 26 de gener. A més a més dels dos plats, el menú també inclou aigua o copa de vi, pa i postres. Hi participen set restaurants de lilla:

  • Aquarium Port Ciutadella (Muelle del Puerto, Marina 99 – Ciutadella)
  • Molí d’es Racó (Major, 53 – Es Mercadal)
  • Hotel Jeni & Restaurante (Mirada del Toro, 81 – Es Mercadal)
  • Meson Rias Baixas (Plaza Menorca, 1 – Ferreries)
  • Loar Ferreries (Verge del Toro, 2 – Ferreries)
  • 23 Can Avelino (Sinia Des Moret, 23 – Maó)
  • Casino Sant Climent (Sant Jaume, 4 – Sant Climent)

Aquesta acció té la col·laboració de la Fundació Foment del Turisme de Menorca i PIME Menorca, a més a més del suport de ‘Made in Menorcam Región Europea Gastronómica, Foodies on Menorca i l’Associació de Periodistes i Escriptors Gastronòmics de Balears.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa