Balears Vadevi
Tornen les jornades sobre cuina i producte de Sant Joan de Binissaida

L’agroturisme de Sant Joan de Binissaida i el grup Ses Forquilles han presentat les II Jornades “Binissaida Gastronòmica”, un esdeveniment centrat en la promoció del producte i la cuina km 0 que tindrà lloc aquest dissabte 7 de maig.

Un acte que maridarà molt bé amb la celebració de Menorca com a Regió Europea de la Gastronomia i que comptarà com a convidat amb la participació del cuiner Jordi Vilà, xef dels restaurants Alkimia i Alkostat i Premi Nacional de Gastronomia 2021. Vilà aprofundirà en el passat, el present i el futur de la cuina catalana, en una exploració dels límits de la gastronomia menorquina, del centre fins els seus marges, que partint de la tradició s’obre, també, a la més radical contemporaneïtat. I ho farà acompanyat d’Oriol Castell, co-propietari del grup Ses Forquilles amb qui uneix una gran amistat. 

Tal com es va plantejar a la primera edició de Binissaida Gastronòmica, l’apropament de Vilà serà en un doble format. Per una banda, amb una xerrada-vermut amb el títol “La tradició de la cuina marinera: el suquet“, on es reflexionarà al voltant de l’ús del producte local de la mar Mediterrània i les possibilitats que ofereix de reinventar una recepta tradicional com és el suquet, per actualitzar-lo a la innovació de l’alta cuina.

Per l’altra, apropant l’agermanament entre la cuina catalana i la menorquina amb una elaboració, el suquet, que és un clàssic plat tradicional de pescadors. Per arrodonir aquestes jornades, es prepararan dos menús amb la proposta gastronòmica que Vilà elaborarà en un menú de migdia i vespre, el mateix divendres, 7 de maig. 

Cartell de la jornada

Maridatge d’Alfredo Arribas i Meritxell Pallejà 

Una proposta gastronòmica d’aquestes característiques només podia anar acompanyada d’una gran selecció de vins, que s’han escollit per a la ocasió dels viticultors Alfredo Arribas i Meritxell Pallejà amb la col·laboració imprescindible de la distribuïdora De Vins Menorca.

Els onze plats que es serviran estaran maridats amb la proposta d’Arribas, propietari i impulsor de diversos projectes com el celler Clos del Portal, al Priorat, els vins d’alçada, naturals, els VINS NUS o el Mas de l’A però també amb la singularitat del celler Nita de Meritxell Pallejà, també al Priorat, concretament a Gratallops, amb el seu vi ranci per a les postres. 

Turisme gastronòmic

Les jornades Binissaida Gastronòmica estan adreçades tant a residents com a turistes interessats en la gastronomia i sensibilitzats amb els valors naturals i culturals propis d’una illa declarada Reserva de Biosfera.

L’objectiu és que, ja sense les restriccions pandèmiques que han marcat els dos darrers anys, tothom qui vulgui venir de fora pugui endinsar-se en el projecte global de Sant Joan de Binissaida a través de Binissaida Gastronòmica. I pugui conèixer de primera mà el projecte agrícola, de recuperació de la finca i la història, i de l’aplicació de pràctiques regeneratives en una terra on s’extreu oli ecològic de primera qualitat i que és marca de la casa. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa