Balears Vadevi
La finca de Can Segó s’incorpora al celler de Son Cremat

Novetats al celler de Son Cremat, a Maó, que des de principis d’any ha incorporat la gestió de les tres hectàrees de vinya plantades a la finca veïna de Can Segó. Una aposta que li permetrà no només créixer en producció sinó aspirar a incorporar nous vins en el seu catàleg.

Finca de Can Segó | Foto: Son Cremat

Tal com explica a Balears Vadevi el propietari del celler, Joan Fullana, es tracta d’una finca que estava en producció des de fa un parell d’anys amb diferents varietats plantades com malvasia, macabeu, monestrell o syrah, però que la propietat tenia per a consum propi. “Cada any demanaven permisos per poder plantar una mica més d’hectàrees fins que al final, van veure que la cosa els havia fugit una mica de les mans i llavors va ser quan ens van oferir a nosaltres si ens volíem fer càrrec” detalla Fullana. L’acord es va tancar pels volts de Nadal i des de principis de gener ja hi han començat a fer feina. 

“Can Segó era una finca una mica desordenada que ara estem mirant de posar a to per poder treballar-la millor. Estem fent els espais adequats de circulació i fa pocs dies ja hem pogut fer una primera podada dels vasos on està plantada la vinya. Per nosaltres ha estat tot un aprenentatge perquè a Son Cremat, tenim la vinya en espatlleres” detalla Fullana. Fins ara el celler maonès tenia només 1,7 hectàrees en producció de les cinc que té la seva finca, tot i que havia demanat permisos per activar-ne 1,7 més. Amb aquestes tres noves que afegeix de la finca de Can Segó, aquest any podrà créixer fins a gairebé les cinc en producció, un repte que encaixen amb il·lusió però amb més feina i dedicació.

Monovarietal Negre

L’objectiu de Son Cremat, si tot va bé, és poder arribar a elaborar un vi negre de syrah, una varietat que estava plantada a Can Segó des de 2016. “Aquesta és la nostra intenció, ja que fins ara només ens hem dedicat a fer blancs o rosats. Ja veurem què passarà, encara és aviat per poder dir-ho. No coneixem prou la vinya, però és un projecte engrescador que ens fa moltes ganes” explica Fullana.

“El que sí que tenim clar és que seguirem apostant pels monovarietals, com hem anat fent fins ara” afegeix. L’any passat van elaborar i comercialitzar dues mil ampolles de moscat, dues mil de chardonnay i un milenar del seu Envit, un cupatge rosat que fan amb monestrell i merlot.

El petit celler ubicat a Maó i propietat de la família Fullana Maria ha apostat fins ara per vins joves tal com ha vingut fent des de 2015, quan van començar la seva aventura dins el món de la viticultura sota la Indicació Geogràfica Vi de la Terra Illa de Menorca. Ara farà una nova passa endavant.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa