Balears Vadevi
L’Alba Rosé de Torralba, medalla d’or al Concurs Mundial de Brussel·les

El Concurs Mundial de Brussel·les ha arrancat la 30a edició del projecte que posa nota i premia més de deu mil vins procedents de totes (o moltes de) les regions vitivinícoles del món. Des de fa uns anys, va decidir dividir el certamen en quatre convocatòries segons tipologia de producte, diferenciant els tastos de vins blancs i negres, dels rosats, els escumosos i els vins dolços o de postres. Ja s’ha fet l’estrena, amb els vins rosats, i ja tenim els primers resultats sobre la taula.

Aquesta convocatòria, que ha tingut lloc a la regió de Dalmacia, a Croàcia, entre els dies 20 i 22 de març, ha reunit diversos professionals del tast amb l’objectiu de posar nota a uns 1.500 vins produïts en 50 països diferents. Al medaller, hi destaca un vi de Menorca que ha despuntat amb medalla d’or per la seua qualitat. “Ens omple de satisfacció rebre aquest reconeixement”, valora el director general del celler Torralba, Alejandro Feu, un reconeixement doble pel fet que l’Alba Rosé ha estat l’únic rosat de Menorca i també de les Illes Balears que ha tornat del concurs amb medalla.

Alba Rosé és un monovarietal 100% monastrell fet amb una maceració curta amb les pells que li aporta aquest color rosat pàl·lid, seguint l’estil dels vins rosats provençals. Un vi de 13,5% vol., que es pot aconseguir per un preu que ronda els 20 euros.

Torralba va presentar el vi rosat en la darrera edició del Gastronòmic Fòrum de Barcelona | Foto: E.V.

Torralba entra amb força al panorama vinícola menorquí

Situat als afores de Ciutadella, Torralba comprèn una finca de 200 hectàrees, 23 de les quals són de vinya, que ha estat llogada per cent anys a uns inversors francesos amb l’objectiu d’elaborar el millor vi que sigui possible. Un projecte que compta amb fort accent Penedès, ja que està liderat des d’aquest mes de juliol pel qui va ser durant més de 20 anys director nacional de Família Torres, Alejandro Feu i al seu costat com a director tècnic i enòleg, Jordi Calvo, vinculat durant anys al projecte penedesenc Pere Ventura Family Wines State.

Torralba és actualment el celler més gran de l’illa amb un potencial de producció de 700.000 hectolitres que els farà superar les 100.000 ampolles al mercat.

Més notícies
Torralba va presentar el vi rosat en la darrera edició del Gastronòmic Fòrum de Barcelona | Foto: E.V.
Torralba, el nou celler menorquí que vol fer grans vins de garnatxa
Menorca compta des d’aquest any amb una nova aposta vitivinícola de capital francès que amb 23 hectàrees plantades, es converteix en la finca més gran dedicada al vi

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa