Balears Vadevi
Les jornades gastronòmiques “Menorca al plat” celebren la desena edició

Aquest divendres 9 de juny s’ha donat el tret de sortida a una nova edició, i ja en van deu, de la cita amb la gastronomia menorquina “Menorca al Plat”. Des d’ara i fins diumenge 18 de juny, i al llarg de deu dies consecutius, una quinzena de bars i restaurants oferiran un menú especial de migdia o nit amb l’objectiu de fer valdre la gastronomia típica menorquina i el producte local.

Els plats tradicionals menorquins i postres típiques de l’illa són presents a tots els menús. Convertint, alhora, el producte local en el protagonista de les jornades. A més a més, cada proposta inclourà un tast de Formatge Maó-Menorca, fruit de la promoció conjunta amb el CRDOP Formatge Mahón-Menorca qui obsequia els restaurants participants amb dues peces de formatge.

L’Associació Menorquina de Cafeteries, Bars i Restaurants fa deu anys que realitza aquestes jornades per donar valor a la tradició gastronòmica de l’illa i la varietat de productes locals procedents del camp i el mar que es poden degustar en les taules dels seus restaurants.

Cartell promocional de l’esdeveniment

Producte local, receptes tradicions amb tocs d’innovació i originalitat de cada xef…, aquests són els ingredients comuns d’aquestes jornades que aconsegueixen any rere any que els residents i turistes coneguin i s’interessin per la cuina del territori. Sumat al formatge Maó-Menorca, hi haurà sobrassada menorquina, vedella vermella, llagosta, musclos de roca de Maó, gamba menorquina, ginebres, Vi de la Terra de Menorca, verdures i hortalisses de temporada, entre d’altres.

Les jornades conviden a fer una passejada per tota l’illa per descobrir-la a través de la seva cuina, ja que els restaurants es troben repartits entre Ciutadella, Es Mercadal, Es Migjorn, Ferreries, Sant Climent, Maó i Sant Lluis. Aquest és el llistat d’establiments participants, i la informació detallada de cada menú es pot consultar en aquest enllaç. L’organització recomana trucar per fer reserva prèvia.

‘Menorca al Plat’ compta amb el patrocini de la Fundació Foment del Turisme de Menorca, i amb la col·laboració del Consell Regulador de Denominació d’Origen del Producte Formatge Maó-Menorca, Foodies on Menorca, Associació de Periodistes i Escritors Gastronòmics de Balears, Made in Menorca, Menorca Regió Gastronòmica Europea i PIME Menorca.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa