Balears Vadevi
Màxim històric en les vendes de Vi de la Terra de Menorca durant el 2021

El Vi de la Terra Illa de Menorca ha fet balanç de tancament del 2021 amb uns resultats positius. I és que ha experimentat durant l’últim any 2021 un creixement de vendes del 46% respecte a l’any anterior (corresponent a un volum de 1.451,29hl), arribant, així, a un màxim històric segons comparteixen en un comunicat.

L’anterior rècord es va registrar l’any 2017 amb 1.319,hl. Cal dir que aquesta recuperació del mercat ve després d’un any molt complicat pel sector pel descens de vendes que es van produir a conseqüència de les mesures aplicades per evitar la propagació de la Covid-19.

Sigui com sigui, entre les dades presentades pel Consell de Menorca en destaca l’augment de la facturació amb un 54% respecte a l’any anterior, marcat també per l’augment del preu de venda mitjà del vi. Aquestes dades demostren que l’any 2021 va suposar un any excepcional pel que fa a la comercialització i demostren la gran labor que s’està produint en les bodegues menorquines aconseguint vins de gran qualitat.

Per tipologia, es pot observar que el vi blanc continua sent el més venut (amb un 57% sobre el total), seguit del vi negre (29%) i el rosat (14%). El principal mercat del Vi de la Terra Illa de Menorca continua sent el balear (93%), seguit del nacional (4%) i l’internacional (3%).

Actualment, Menorca compta amb 9 cellers: Bodegas Menorquinas Crispín Mariano; Bodegas Binifadet; Finca Sa Cudia; Celler Solano; Hort Sant Patrici; Vinyes Binitord; Sa Marjaleta; Bodegas Torralbenc Vell i Sa Bodega de Son Cremat amb una superfície de producció de vinya total de 67,6 ha.

El Consell Insular ofereix acompanyament al sector mitjançant un conveni de col·laboració amb l’Associació de productors de vi de Menorca amb un import total de 12.000 € amb l’objectiu principal de millorar la seva promoció i comercialització. A més, el Consell ofereix la possibilitat a tots els cellers d’estar presents a totes les fires que la institució hi participa. Per aquest 2022 està previst assistir a Madrid Fusion, Forum Barcelona, Gustoko i Taste in París, a part de la fira local d’Arrels.

Per altra banda, l’any 2020, el Consell i l’Associació Leader de Menorca van editar la primera Guia de Vins i Cellers de Menorca, i actualment s’està treballant en la renovació i ampliació de la cartelleria i senyalització dels cellers Vi de la Terra Illa de Menorca amb un disseny nou per tal que sigui més atractiu pels compradors locals i visitants.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa