Balears Vadevi
Pau Sintes Juanico, elegit Jove Xef Europeu a Noruega

El jove cuiner menorquí, Pau Sintes Juanico, va ser elegit ahir dissabte Millor Jove Xef d’Europa 2022 a Trondheim-Trondelag, Noruega, on ha representat a la nostra illa a la prova final de la competició European Young Chef Award. Ha destacat entre els 9 joves finalistes de diferents Regions Europees de Gastronomia que han presentat al llarg de dos dies versions innovadores de receptes tradicionals de cada zona, avaluades per un jurat internacional.

La recepta escollida per representar Menorca | Foto: CIME

Albergínies plenes

Sintes fa mesos que es prepara per cuinar dues versions, una tradicional i una altra innovadora, d’un plat tradicional de l’illa. Es tracta de les albergínies plenes, una recepta molt arrelada que apareix escrita per primera vegada en el llibre del segle XVIII Art de la cuina, escrit per Fra Roger i amb la que tant en la versió tradicional com amb la de nova cuina menorquina ha rebut la confiança del jurat internacional.

Amb Pau Sintes ha viatjat fins a Noruega una delegació de Menorca formada pels seus mentors, Toni Tarragó i Silvia Anglada (del restaurant Es Tast de na Silvia), i el coordinador de Menorca Regió Europea de Gastronomia, Miguel Huesa. A part, també hi han estat presents a Noruega alguns familiars del jove xef, i Jaume Gomila en representació de l’IGCAT (Institut Internacional de Gastronomia, Art, Cultura i Turisme), entitat organitzadora de la competició.

Sis anys de l’European Young Chef Award

Aquesta ha estat la sisena edició de l’European Young Chef Award, la competició anual organitzada per l’IGCAT que reuneix joves talents culinaris de les Regions Europees de Gastronomia. A cada regió es fan proves prèvies per seleccionar el representant.

En el cas de Menorca, va ser Pau Sintes, de 21 anys i graduat en Ciències Culinàries i Gastronòmiques a la Universitat de Barcelona, qui va guanyar el certamen local el passat mes de març. A Noruega, s’ha enfrontat a joves xefs de l’Egeu Meridional (Grècia), Minho (Portugal), Els Alts de França, Coimbra (Portugal), Eslovènia, Jutlàndia Central (Dinamarca), Catalunya i Trondheim-Trondelag (Noruega), regió que comparteix amb Menorca el mandat de Regió Europea de Gastronomia 2022.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa