Balears Vadevi
Menorca es converteix en la capital del vi 

Aquest dimecres 27 de març s’ha presentat en roda de premsa una nova edició de la Mostra De Vins Menorca, la cita més gran i important amb el món del vi que es fa a l’illa i que torna amb més ganes que mai per celebrar el seu desè aniversari el pròxim dilluns 8 d’abril. Una cita que aspira a convertir-se de nou en el millor aparador per descobrir les novetats més destacades de les diferents denominacions d’origen del vi local, nacional i internacional d’aquesta fira bianual que promou l’empresa De Vins Menorca des de l’any 2002. Una mostra adreçada als professionals de l’hostaleria, als amants del món del vi, als foodies i a totes aquelles persones relacionades amb la cultura del vi que promet convertir-se en una festa i que enguany portarà a Menorca cent quinze cellers que quedaran repartits entre les setanta-cinc taules que s’instal·laran i que donaran cobertura fins a quaranta-quatre denominacions d’origen diferents.

Una singularitat que farà que aquest sigui una de les edicions organitzades per De Vins Menorca, que més novetats presenti tant per la xifra de nous cellers com pels vins, caves i xampanys que es donaran a conèixer i que superarà el llindar dels 600. “Estem molt il·lusionats perquè són deu edicions on hem pogut veure la progressió del nombre de cellers que assisteixen a la Mostra com del públic assistent i ha estat espectacular, consolidant la fira com el millor punt de trobada del món del vi a Menorca” ha explicat Dani Boix, gerent i propietari de De Vins Menorca.

Mostra De Vins, a Menorca | Foto: cedida

“Enguany, cada elaborador de vi que participarà s’endurà un trosset de Menorca, ja que els hi farem entrega d’una peça de formatge de S’Algendar que han elaborat expressament amb motiu del desè aniversari de la Mostra”, ha confirmat Boix. El Club Marítim de Maó serà novament l’escenari on es desenvoluparà la fira que obrirà les seves portes de manera interrompuda des de les 10.30 hores fins les 20.00 hores del vespre. Està previst que hi assisteixin uns 200 professionals i el nombre d’acreditats en aquests moments supera les 500 persones entre residents i visitants. 

El pavelló menorquí estarà representat per sis cellers amb Torralbenc i Pouch d’Alaior, Binifadet de Sant Lluís, Son Cremat de Maó, Sa Forana de Sant Climent i Torralba de Ciutadella. L’acte compta per segona vegada consecutiva amb el suport de la Fundació Foment del Turisme de Menorca. La Directora Insular de Turisme, Begoña Mercadal ha explicat que la gastronomia de Menorca i en particular, el vi que s’elabora aquí viu un bon moment i que esdeveniments com aquest ajuden a dinamitzar el sector de la restauració i el sector vitivinícola, contribuint a posicionar la Illa com un lloc on tot l’any passen coses.

Didier Belondrade | Foto: De Vins

Lliurament Premi De Vins Menorca

Uns dies abans de la Mostra De Vins Menorca, el dijous 4 d’abril es farà el lliurament del Premi De Vins Menorca, un guardó que va néixer ara fa dos anys per reconèixer la trajectòria singular de persones o cellers que hagin destacat per la seva aportació de valor al món del vi i que en la seva primera edició va rebre Carles Esteva del celler Can Ràfols dels Caus.

El guanyador d’aquest any ha estat Didier Belondrade, creador d’un dels millors vins blancs d’Espanya i propietari del prestigiós celler Belondrade y Lurton a la zona de Rueda que rebrà una escultura de fusta d’ullastre en forma de bòtil, creació conjunta del dissenyador menorquí Hombre Lopez i el fuster Bep Camps de Ciutadella. Està previst fer un tast vertical de diverses anyades de Belondrade on també participarà la directora de Vadevi i Balears Vadevi, Eva Vicens.

Actes dins i fora de la Mostra

En paral·lel també s’han previst una sèrie d’actes abans, durant i després d’aquest esdeveniment central del 8 d’abril, que serviran per complementar l’interès que hi ha pel món vitivinícola a la nostra illa. A banda del lliurament del Premi De Vins Menorca que tindrà lloc dia 4 d’abril, dins la mateixa fira s’han previst dos tastos que serviran per aprofundir sobre alguns dels cellers que hi participen.

El primer d’ells tindrà lloc dia 8 d’abril a les 10.45 del matí i serà un tast dirigit per Ugo Moreno, gerent de la importadora L’Excellence i acompanyat per tres elaboradors on es presentarà el treball que es fa en ecològic a França a tres regions icòniques quant a vins i xampanys únics, des de rosats de Provença, blancs de Loire i escumosos de Xampany. La segona proposta serà a la 13.00 del migdia i vindrà de la mà del prestigiós elaborador Alfredo Arribas, un referent del Priorat que farà una proposta innovadora al parlar de vins blancs d’aquesta zona vitivinícola que sempre ha estat coneguda com una terra de vins negres. Sota el títol Els colors clars, a partir de diferents varietats, sòls i formes de vinificació, Arribas oferirà un tast dels seus darrers vins, elaborats en temps de sequera i aprofitarà per comparar vins convencionals amb vins de mínima intervenció.

El dia 15 d’abril també tindrà lloc una presentació del grup Alma Carraovejas, una de les marques vitivinícoles amb més projecció del nostre país que engloba diferents projectes sota un denominador comú que és el respecte per l’entorn i l’herència dels antics propietaris. Estem parlant dels cellers Pago de Carraovejas, Ossian Vides y Vinos, Milsetentayseis, Viña Meín, Aiurri, Marañones i Companyia de Vins Tricó. La seva filosofia es basa a crear experiències inoblidables al voltant del vi i ser un referent pel món gastronòmic des de Ribera del Duero, IGP Castilla y León i Ribeiro. A l’acte hi assistirà el seu actual gerent, Pedro Ruiz, que estarà acompanyat per Emilio Rojo, fundador del celler amb el mateix nom i impulsor dels vins de la zona de Ribeiro. Com a cloenda, s’ha previst pel mes de maig l’organització d’una conferència sobre el paisatge i el vi a Menorca on es parlarà de com la vinya està modelant el territori de Menorca amb l’aparició de nous cellers i que servirà per presentar els darrers cellers que han entrat en producció.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa