Balears Vadevi
Menorca recupera la campanya ‘Els dimecres és dia de Brou’

Enguany les Jornades Gastronòmiques Els Dimecres és dia de Brou sumen la 10a edició d’aquest esdeveniment gastronòmic que s’ha anat consolidant a l’illa gràcies a l’aposta d’Associació Menorquina de Bars, Restaurants i Cafeteria, i la seva ferma aposta d’introduir aquest plat tradicional a les cuines dels restaurants.

Cartell de la 10a edició

El brou és un plat típic de la cuina menorquina que té una connotació de plat calent per a un dia fred. El bullit és un plat molt complet que es pot preparar de diverses formes i ingredients, però en la seva essència els ingredients principals són: carn de vedella xenc, gallina, patates, cigrons, tomàquet, ceba, pastanaga, herbes de sopa, pasta per a sopa i sobrassada. El Brou Menorquí es pot servir de multitud de maneres, encara que el més típic és fer-lo en dos plats, primer plat de sopa (brou) afegint fideus, i un segon plat amb les patates, els cigrons i la carn.

Quan els membres de la Junta Directiva de l’Associació van apostar perquè un plat que es coneixia només a les cuines de les famílies de l’illa se li donés un impuls en la restauració, i s’equiparés al bullit madrileny que tenia tant de renom semblava un impossible. Però, gràcies a l’afany dels restaurants de sempre i la constància de tots aquests anys s’ha aconseguit donar a conèixer aquest plat a turistes i visitants. A més a més, sumat a donar valor a un producte tradicional, aquesta campanya també té la mirada en dinamitzar la restauració de Menorca en temporada baixa.

El menú es pot demanar en set restaurants tradicionals de Menorca, que permeten realitzar un recorregut per l’illa i degustar el “Brou” amb diferents tocs personals a municipis com Ciutadella, Ferreries, Es Mercadal, Es Migjorn i Sant Climent. El menú especial a 18 euros es podrà degustar a partir del 13 de desembre i durant dos mesos – els dimecres 13, 20 i 27 de desembre, i 3, 10, 24 i 31 de gener-. A més dels dos plats que componen el Brou menorquí s’inclou aigua o copa de vi, pa i postres al menú.

Els restaurants que participen en aquesta desena edició són:

Per cert, que els clients també poden triar l’opció de menjar per emportar, modalitat que s’ha incorporat des de fa tres edicions i que, segons l’organització, s’ha demostrat que té bona acollida. Aquesta acció compta amb la col·laboració de la Fundació Foment del Turisme de Menorca.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa