Balears Vadevi
El nou celler de Torre Vella i Santa Ponça combina l’agroturisme i el vi

J

xxx
Sa Torre i Santa Ponça, un projecte de dos groturismes i un vinyet | David Baret

!--akiadsense-->

Ja han començat a brotar els primers ceps del nou celler d’Alaior que els francesos Frédéric Biousse i Guillaume Foucher, volen posar en marxa a Menorca. Nou hectàrees de vinya que en un futur seran quinze, i que esperen poder ser veremades l’any vinent amb l’objectiu que les primeres ampolles surtin al mercat al 2021. Es tracta d’un projecte vitivinícola que estarà vinculat a dos agroturismes de luxe de 15 i 22 habitacions, que tenen previst inaugurar aquest mateix estiu i on s’han rehabilitat unes finques antigues que es coneixen com Torre Vella i Santa Ponça.

xxx
Nou hectàrees de vinya amb varietats com monestrell, malvasia blanca , syrah, callet, mantonegro i parellada | David Baret

!--akiadsense-->

El responsable del celler a Menorca és l’enòleg Maël Lucente, que s’encarrega de coordinar un equip de sis persones que fan feina sobre el terreny per tal de recuperar i mantenir les finques. Lucente ha estat treballant per diversos cellers francesos però també acumula una experiència internacional a Xile i Califòrnia.

xxx
Maël Lucente se’n cuida d’una vinya que serà productiva l’any vinent | David Baret

!--akiadsense-->

Les varietats que s’han decidit plantar al nou celler son malvasia blanca, monestrell, syrah, callet, manto negre i parellada, que formen part de la Indicació Geogràfica Protegida Vi de la Terra Illa de Menorca i de la de Vi de la Terra Illes Balears. La intenció és arribar a embotellar 60.000 ampolles, que es vendrien no només a Menorca sinó, segurament també a França. A més del vi, també tenen plantades dues hectàrees de romaní i d’helycrisium que han de servir per la producció d’olis essencials de primera qualitat destinats a farmàcia i cosmètica així com tres hectàrees d’oliveres, per gaudir d’oli destinat al consum.

Le Domaine de Fontenille

Els dos promotors francesos del projecte de Menorca, Frédéric Biousse i Guillaume Foucher, compten amb l’experiència del Domaine de Fontenille, un celler de la seva propietat situat al cor de la Provença, a la sud del Luberon, on la cultura del vi ja hi era present des del segle XVII. L’any 2013 van adquirir la titularitat de les 35 hectàrees de vinya amb l’objectiu de poder produir vi seguint tècniques d’agricultura biològica. Al igual que passa amb Menorca, el celler està vinculat a un establiment hoteler de luxe de dinou habitacions que compta amb un restaurant gastronòmic i que van inaugurar l’any 2015.

xxx
Plantes aromàtiques per obtenir olis essencials | David Baret

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa