Balears Vadevi
Nova imatge pels vins de Binitord

Vinyes Binitord  de Ciutadella ha presentat fa pocs dies la nova anyada que està a punt de comercialitzar aquesta temporada i ho fa amb l’estrena d’un canvi d’imatge dels seus quatre vins i del seu vermut, que fa sortir a la llum el seu compromís des de fa  anys amb la sostenibilitat i amb Menorca.

Com explica Clara Salord, actual gerent del celler, es tracta d’un canvi que va venir precedit fa tres anys amb el pas de la tradicional ampolla bordalesa cap a la borgonya, que recorda més a una de vi escumós i que té un menor gramatge de vidre que la fa més ecològica.

Pel que fa al canvi d’imatge, si fins ara Binitord havia apostat per una etiqueta i una contra etiqueta separades, en el nou disseny s’ha apostat per un etiquetatge únic que embolcalla tota l’ampolla. Damunt el paper hi han incorporat el dibuix a mà d’una paret seca en forma d’ombra sota la icònica lletra T en forma de talaiot menorquí, que a la vegada també ha crescut i destaca més en tons de color daurat pels vins negres i plata pels blancs.

“A la part de darrera hem volgut afegir el símbol de Custòdia Agrària, un programa de pràctiques sostenibles en el camp que està impulsat pel Grup Ornitològic de Balears de Menorca (GOB) on hi som des de fa 12 anys. També hi hem incorporat el símbol del programa Menorca Reserva de la Biosfera al qual també hi estem adherits per visualitzar el nostre compromís amb l’illa” afirma Clara Salord, que des de fa un any ja lidera el negoci, amb un canvi generacional al capdavant que ha anat fent de manera progressiva amb una bona formació i experiència a la vinya.

La Clara és enginyera tècnica agrícola, especialitzada en indústries agràries i alimentàries, llicenciada en ciència i tecnologia dels aliments i té un màster en innovació en viticultura i enologia.

Imatge recent de la gerent de Binitord, Clara Salord | cedida

Vins d’estiu

Pel que fa a la nova anyada que  presenta el celler aquest 2022 i que és fruit de la verema del setembre passat, s’ha seguit l’aposta pels vins frescos pensats especialment per l’estiu amb el Binitord Blanc, un cupatge de chardonnay i malvasia com a cap de cartell que acapara la meitat de les 32.000 ampolles que s’han elaborat sota la Indicació Protegida Vi de la Terra Illa de Menorca.

“Nosaltres vam començar fent blanc de negres perquè inicialment havíem sembrat més varietats negres que blanques i el que fèiem era vinificar-les com a tal. Amb el pas del temps, vam anar fer un canvi tot plantant de blanques i ara ja ens pesen més a la verema” explica Salord.

La resta de vins que presenta Binitord es complementen amb un rosat cupatge d’ull de llebre i syrah a més de dos vins negres, un de jove cupatge de cabernet sauvignon, merlot i syrah i el seu conegut Ciutat de Parella amb quatre anys d’envelliment entre els dos anys de barrica i els dos anys d’ampolla, que té les mateixes proporciones de cupatge.

El celler, fundat l’any 2002 per Joan Sintes, Bernadet Baños, Sisca Quetglas i Toni Salord té plantades actualment deu hectàrees de vinya a la zona sud de Ciutadella, a mig camí del Far d’Artrutx i l’objectiu es doblar producció en els propers cinc anys, a mida que vagin entrant les varietats plantades.

Vermut propi 

Binitord també presenta des de fa set anys el seu vermut menorquí elaborat amb més de 30 herbes diferents, una aposta que van fer i que va suposar una innovació en el panorama gastronòmic de la Illa.

“El que ens ha donat mes feina ha estat la manera d’endolcir-lo perquè els vermuts comencen amb un vi de base que has d’aromatitzar, endolcir i finalment alcoholitzar. Les maneres d’endolcir son habitualment molt industrials però a nosaltres no ens agradaven i per això, després de fer diverses proves vam veure que amb el sucre moreno fos podíem fer el nostre propi caramel, proporcionant-li uns aromes de torrat que hi esqueien molt bé” conclou Salord. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa