Balears Vadevi
Un passeig maridat amb sidra de Menorca a Sa Marjal Vella

L’arribada de l’estiu sempre convida a programar un bon pla amb el qual poder gaudir del bon temps en família o amics i des d’aquest mes de juny, s’ha afegit una nova experiència a Menorca de la mà del productor de Sidra Kane, el projecte amb què des de dos anys es vol reactivar el cultiu de la poma autòctona de l’illa a partir de l’elaboració artesana d’aquesta popular beguda d’origen asturià. Fa uns mesos coneixíem que el nou celler s’havia traslladat al lloc de Sa Marjal Vella de Ciutadella, a tocar de la icònica platja de Cala’n Turqueta, on David Fiol, impulsor d’aquesta empresa, havia arribat a un acord amb el propietari de la finca per plantar-hi 140 arbres de varietats de poma diferents i poder obrir les portes a les visites.

Després d’un intens treball de recuperació i adaptació de l’espai, des de fa un parell de setmanes ja és tota una realitat amb la possibilitat d’acollir visites guiades en grup o bé individuals. La iniciativa ofereix no només fer un passeig entre la nova plantació de pomers per tal de identifcar les disset varietats diferents de pomes de sidra de Menorca, d’Astúries i Galicia que serviran per fer les elaboracions artesanals al celler i duplicar-ne la producció els pròxims anys sinó també, conèixer els elements arquitectònics d’una finca típicament menorquina com Sa Marjal Vella que compta amb una capella dedicada a la Mare de Déu del Carme, patrona dels mariners, que va ser rehabilitada l’any 1806 així com contemplar la torre del segle XV que presideix la finca i que està registrada al llibre de l’Arxiduc Lluis Salvador Die Balearen.

Sidra Kane vol reactivar el cultiu de la poma autòctona a Menorca | Foto: cedida

Tast maridat amb productes 

Però sens dubte, un dels elements més llaminers de la visita és la possibilitat de veure un exemple de com aquest emprenedor elabora la seva sidra de manera artesana, de la qual n’embotella i comercialitza actualment 4.000 ampolles. Un producte amb què ja ha aconseguit arribar a la majoria d’establiments de Menorca que la comercialitzen i que amb aquesta experiència, permet poder tastar-la acompanyada de productes de temporada de Menorca.

“Aquests dies ho maridarem amb un carpaccio de carabassó blanc, formatge de Menorca i embotits” explica David Fiol. “El nostre desig és anar variant la proposta en funció del que trobem a les finques amb les quals tenim una estreta relació” remarca. La visita té una duració de dues hores i un preu de 40 euros per persona amb el qual el visitant té la possibilitat de visitar-ne les instal·lacions, conèixer l’explicació de l’origen lloc i finalment poder fer el tast. “També tenim una petita botiga per poder adquirir la sidra que elaborem”, afegeix Fiol. 

Més notícies
L'oliaigua és un plat típic i tradicional menorquí | Foto: MJ Amengual
Recepta | Oliaigua, una sopa de pagès típica de Menorca
L’elaboració pren el nom de la barreja d'ingredients que el componen: l'oli i l'aigua
Els productors d'oli de Menorca celebren la decisió | Foto: Fundació Foment del Turisme de Menorca
L’oli de Menorca es comercialitzarà com a IGP a partir de la tardor
El conseller Joan Simonet ha signat la protecció nacional transitòria d’aquesta IGP, la primera denominació protegida reservada a olis d’oliva ecològics de l'Estat
La trobada fou convocada per l’Associació Fra Roger Gastronomia i Cultura, dedicada a la investigació i promoció de la gastronomia de Menorca | Foto: Fra Roger
Nou compromís de Menorca amb la seva gastronomia: Declaració de Son Vell
Amb la mirada posada a convertir-se en Regió Mundial de la Gastronomia, l'illa fa una crida respecte del seu receptari històric així com dels pagesos i pescadors

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa