Balears Vadevi
Premi al GOB de Menorca pel seu projecte de custòdia agrària

La Xarxa Espanyola de Reserves de la Biosfera ha reconegut el Grup Balear d’Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB) de Menorca i l’Institut Menorquí d’Estudis (IME), entre 15 organitzacions més de tot l’Estat, per la seva contribució a la conservació del patrimoni natural i cultural i del seu desenvolupament social i econòmic.

Totes dues entitats han estat reconegudes en el marc dels I Reconeixements Reserva de la Biosfera al Compromís Mediambiental que ha convocat l’organisme autònom Parques Nacionales, ens depenent del Ministeri per la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic. En aquesta primera convocatòria, hi optaven fins a 112 candidatures.

Segons l’organització, el GOB ha destacat per la seva participació en diversos projectes relacionats amb la Reserva de la Biosfera de Menorca, en especial, el de Custòdia Agrària que ha vist tancar fins a 34 acords amb finques de l’illa per a implementar pràctiques de millora de la fertilitat i la biodiversitat del sòl.

A l’Institut Menorquí d’Estudis se’ls reconeix la tasca des del seu Observatori Socioambiental per impulsar la declaració de Menorca com Reserva de la Biosfera l’any 1993. Des d’aleshores, l’entitat ha assumit el compromís de donar-hi seguiment científic.

Aquests reconeixements pretenen posar en valor la figura de les reserves de la biosfera com a elements vertebradors del territori.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa