L’esdeveniment enogastronòmic més important de Menorca ja ha concretat les dates per a la seva nova edició. Tindrà lloc del 21 al 22 de setembre al recinte firal d’Es Mercadal amb un canvi tant de dates com d’ubicació respecte als darrers anys.

El Departament d’Economia i Serveis Generals del Consell Insular de Menorca que dirigeix la consellera Maria Antonia Taltavull ha pres la decisió enguany de traslladar la Fira Arrels des de l’Espai Firal de Maó fins al municipi d’Es Mercadal amb la idea de fer un canvi de format i també amb la voluntat de fer-lo més itinerant. Recordem que l’any passat, més de 4.600 persones van visitar aquesta gran festa de la cuina i del producte local, assolint la millor xifra d’assistència i participació de la seva història amb un total de 40 estands de productors.
També ha variat al calendari, ja que si fins ara s’havia celebrat al mes d’abril, a l’inici de temporada i enguany ho farà el tercer cap de setmana de setembre. Tot i que en un inici s’havia apuntat la possibilitat que fos Sa Cooperativa del Camp qui liderés l’organització de la nova proposta, finalment tornarà a encarregar-se l’empresa Palau Von Arend Associats que ho ha vingut fent aquestes darreres edicions i impulsors també d’altres cites importants del sector com el Fòrum Gastronòmic. Fins al 26 de juliol, tots aquells que estiguin interessats a participar ja poden reservar el seu espai.

El millor aparador
Tot i el canvi en la distribució i l’aspecte, la Fira Arrels pretén mantenir intacta la seva essència i el model d’èxit que l’ha caracteritzat des dels seus inicis, reunint a la flor i nata de la producció alimentària artesana i la cuina menorquina. En aquest sentit, pretén ser l’àgora de la cuina i el teixit agroalimentari de Menorca, amb un esperit més local, lúdic i transversal amb la participació de cuineres i cuiners menorquins explicant productes, tècniques i receptes i també productors presentant i donant a conèixer els seus productes, mostrant als visitants què és el paisatge agroalimentari i la cuina menorquina, quins són els ingredients tradicionals i els nous, el motor de dinamització econòmica que representen i l’atractiu turístic que contenen.
Tradicionalment, aquesta trobada del producte local també ha tingut la participació de cuiners de fora de gran renom com Joan Roca, Ada Parellada o Sergio Torres, entre d’altres. El programa per aquesta setena edició encara no ha revelat quin serà el seu contingut.