Perquè la vida està feta per endolcir-la sempre que ho necessitem, el pastisser Tolo Sintes acaba de llençar al mercat un nou tall de gelat amb segell propi que ha batejat com TS-24. La seva creativitat i el seu enginy sembla que no tinguin límits i, per això ara ens sorprèn amb un dolç de fins a set sabors que segons ell mateix explica, està inspirat en els set dies de la setmana. “Com a homenatge al dilluns hi he posat mandarina amarga perquè és una mica la sensació de tots quan arranquem la setmana. El dimarts un toc de merenga i el dimecres un bescuit de cafè i cruixent de xocolata per allò de què ja tenim mitja setmana passada. El dijous és sinònim d’eufòria amb un mantegat de vainilla. Pel divendres hi he reservat la poma, la temptació. El cap de setmana anem més alegres, i per això arriben la xocolata amb sal de Menorca en una emulsió i, per altra banda, la xocolata blanca per arrodonir el diumenge”, detalla Sintes.

“Com que també és un gelat per compartir, els set sabors es converteixen realment en catorze perquè les dues persones podran trobar tots aquests sabors. Per cert, un gelat apte per celíacs perquè no conté gluten” afegeix. “La combinació de dolç i cítrics amb el bescuit i la xocolata provoquen una sensació en boca espectacular. A més, és un gelat que no regalima, que no es fon així com així sinó que desprèn una cremositat que permet anar-lo menjant mentre passeges o si ho prefereixes, al plat” detalla Tolo Sintes. El nou gelat agafa el nom de les inicials del seu nom i l’any en el que ha estat creat seguint l’exemple d’aquesta pastisseria d’autor i que en el cas de Sintes, forma part d’una nissaga de mestres artesans molt coneguts.

Nova imatge
A principis de juliol va poder presentar el TS-24 a Mallorca i ara ho està fent a Menorca donant-lo a conèixer a clients i restaurants on col·labora. El nou gelat s’incorpora al seu catàleg de semifreds i xocolates amb diverses textures que ell mateix elabora i que comercialitza directament des del seu local de pastisseria al carrer Miquel de Verí de Maó on majoritàriament treballa per encàrrec. Aquesta innovació també l’ha aprofitat per crear una nova imatge de marca amb la T i la S envoltats de la lluna creixent i decreixent. “Es la T de Tolo, però també la T Talaiòtica perquè aquesta herència també ens marca a tots”, comenta el pastisser.