Balears Vadevi
[vídeo] Així és la jove xef menorquina que opta a ser la millor d’Europa

“Des de petita sempre m’ha agradat ser a la cuina, jugant amb les masses, ajudant la mare, l’àvia en dies assenyalats com Sant Joan o els Nadals…”. Cristina Llorens recorda els seus inicis entre fogons ara que amb només 25 anys ha estat escollida Jove Xef Menorquina 2021. Un títol que li ha valgut poder representar l’illa a l’European Young Chef Award que aquests dies té lloc a Minho, Portugal, on farà competir la cuina menorquina davant la d’altres 14 regions gastronòmiques del món.

La cuina per a mi és felicitat“, comenta la jove xef, i hi suma el valor del territori, que Menorca tingui bons productes i una cultura gastronòmica de llarga tradició: “Som molt més que platja i mar, dirà, i crec que hi ha gent que encara no ho coneix”.

A Minho, Llorens presentarà una greixera de peus de porc, “una recepta que a Menorca només se cuina un dia a l’any i a casa sempre la feia l’àvia”, dirà. De fet, aquesta tria no ha estat fet a a l’atzar, és un clar homenatge: “Ara fa un any que l’àvia mos va deixar, i quan vaig haver d’escollir què cuinar, de seguida vaig tenir clar que volia fer aquesta recepta”. “És un homenatge a ella i a tota la pagesia”, conclourà.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa