Balears Vadevi
Vins biodinàmics i ecològics protagonitzen la 9a Mostra de Vins de Menorca

Ja s’han començat a desvetllar els actes que tindran lloc durant la 9a Mostra De Vins Menorca que es celebrarà el proper 11 d’abril al Club Marítim de Mao i que reunirà 90 cellers locals, nacionals i internacionals.

Un esdeveniment únic dedicat al món del vi i la viticultura que cada dos anys atreu més de 200 professionals a Menorca i que permet a restauradors i aficionats entrar en contacte amb productors per conèixer de prop les seves elaboracions sense sortir de l’illa.

Més enllà de les presentacions i els tastos, la jornada ve també complementada per diferents actes que tenen lloc durant el propi esdeveniment i que miren d’aprofundir sobre algun tema a cada edició. Enguany uns dels protagonistes seran els vins biodinàmics i la convidada serà Pilar Higuero, propietària i ànima del celler A Pita Cega, una finca de 30 hectàrees a Ourense que probablement sigui un dels millors representants que hi ha a Galícia de la biodinàmica com a model productiu.

Higuero estarà acompanyada de Rafael López, propietari del petit celler valencià Sexto Elemento, que també s’ha focalitzat en aquest tipus de produccions. El segon dels actes confirmats per la Mostra De Vins serà un tast vertical de Viñas del Gain blanc i negre de diferents anyades de La Poza Ballesteros, el prestigiós celler Artadi de la Rioja que dirigeix ​​Juan Carlos López de Lacalle i que dirigirà aquest tast del seu exclusiu vi. 

Els volums publicats de la ‘Bullipedia’

Presentació de la ‘Bullipèdia

El tercer dels actes previstos té molt a veure amb el fet que enguany Menorca exerceixi com a Regió Europea de la Gastronomia. En aquest sentit, la Mostra De Vins Menorca ha volgut aprofitar la ocasió per portar a Menorca per primer cop el projecte de la Bullipèdia dirigit per Ferran Adrià. L’enciclopèdia sobre la creativitat gastronòmica la presentarà el maître i sommelier Bruno Tannino, un dels autors del llibre. Tannino estarà acompanyat pel reconegut crític gastronòmic Borja Beneyto Matoses, resident a Menorca i ambaixador del projecte de Menorca  Regió Europea de la Gastronomia.   

A la trobada s’hi poden tastar vins de molts diferents orígens | De Vins Menorca

Premi De Vins Menorca

Com ja vam anunciar fa unes setmanes, coincidint amb la celebració del 25è aniversari de la creació de De Vins Menorca l’any 2020 com a empresa distribuïdora, l’organització ha volgut fer néixer un guardó que serveixi de reconeixement a una trajectòria singular al prolífic món de la viticultura i que serà lliurat el mateix dia de la Mostra. El trofeu serà obra dun artista local menorquí i el nom del guanyador, es donarà a conèixer a la roda de premsa de presentació de l’esdeveniment.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa