Balears Vadevi
Els vins blancs i els rosats desbanquen els negres, a Menorca

!--akiadsense-->

xxxx

!--akiadsense-->

L’Institut de Qualitat Agrolimentària de les Illes Balears ha publicat les dades de producció del vi que es produeix a Menorca sota la Indicació Geogràfica Protegida Vi de l’any 2018 que van arribar als 1.364 hectolitres, gairebé un sis per cent més que l’any anterior. Dues dades destaquen per damunt de tot i que consoliden una tendència. Per una banda, l’espectacular creixement del vi blanc que augmenta un divuit per cent arribant als 854 hectolitres i estableix un record des de l’any 2005. La segona constatació és la caiguda del vi negre que redueix la seva producció gairebé a la meitat que l’any 2017, situant-se als 250 hectolitres.

“És una constatació que ja he explicat d’altres vegades, aquesta aposta pels vins blancs que estan fent tots els cellers per aquelles ampolles que es consumeixen en temporada alta a Menorca” explica Antoni Salord, President de l’Associació de Productors de Menorca. “Això també es veu reflectit amb les hectàrees de vinya plantada que en el raïm blanc augmenten un set per cent mentre que la negra arriba tant sols a l’1 per cent de tot el territori” afegeix Salord.

Rosat en augment

La taula de dades de l’IQUA també deixa entreveure l’aposta dels cellers menorquins per la producció de rosat que es dispara fins als 261 hectolitres, és a dir, un 123 per cent més que l’any 2017. “Aquest és l’altre producte d’estiu que s’està imposant amb força i de la que molts cellers hi estem contribuint a no deixar perdre la oportunitat” destaca Antoni Salord, President dels Productors de Vi de Menorca.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa