!--akiadsense-->
El Vi de la Terra Illa de Menorca arriba per primera vegada a Madrid Fusión a través dels cellers Binifadet de Sant Lluís i Torralbenc d’Alaior, que formen part de la delegació menorquina que desembarcarà aquest dilluns al certàmen gastronòmic. Es tracta d’una aposta conjunta de la Fundació Foment del Turisme de Menorca (FFTM) i el Departament d’Economia i Territori del Consell Insular de Menorca, per tal de promocionar l’illa com a destinació gastronòmica sostenible com a part de l’estratègia que està seguint després de la proclamació com a Regió Europea de la Gastronomia al 2022. El Conseller d’Economia, Miquel Company ha explicat que aquest certamen és una excel·lent oportunitat per promocionar el producte Made in Menorca i per això han volgut donar recolzament a la seva participació. “Els vins de Menorca estan passant per un bon moment com ha estat recentment el fet del reconeixement de la Guia Peñín a Binifadet com el millor blanc de Balears o el fet que la premsa especialitzada estigui situant la qualitat dels vins menorquins a l’alçada d’altres regions de referència” ha afegit.
Quinze productes
Però Menorca no serà representada no només pels dos cellers sino que també hi seran Embotits RAIMA, l’Associació Vermella Menorquina i Micaldo, un nou producte de la cuina menorquina. A més d’aquestes empreses que donaran a conèixer els seus productes al temps que divulguen les seves qualitats, també han cedit producte per a la seva exposició el Consell Regulador de la Denominació d’Origen Mahón-Menorca, Gin Xoriguer, Licors Biniarbolla, Sa Sucreria, Can Rizal, Peixateria Sa Llotja, Bolets de Menorca, Es Caragol de Menorca i els productors dels olis Morvedra i Pont Modorro. Cal recordar també que tant el Consell Regulador del Formatge com Gin Xoriguer reforçaran la imatge de la marca Menorca des dels seus propis estands.