Balears Vadevi
Inca recupera la tradicional Fira i la subhasta ramadera

La Cooperativa Pagesa d’Inca recupera aquest 2022 la Fira i subhasta ramadera, que s’instal·larà aquest cap de setmana del 22 i 23 d’octubre a la plaça de toros del municipi. L’esdeveniment s’havia anul·lat el 2020 per la COVID i l’any passat per les mesures imposades per les autoritats sanitàries després dels casos de llengua blava. Enguany, però, torna a obrir portes el dissabte a partir de les 14:00 hores del migdia i s’allargarà fins a les 19:00 hores de la tarda; diumenge es farà la subhasta de tots els animals a partir de les 11:30 h.

Andreu Truyol, vicepresident de la Cooperativa, comparteix que aquesta fira va néixer amb l’objectiu que els ramaders poguessin subhastar el seu bestiar, així com adquirir races autòctones. Coincidint amb aquest cap de setmana, hi seran presents races com l’ovella vermella mallorquina, l’ovella blanca mallorquina, Lacaune o mascle de carn i Dorper. La cooperativa Oviaragón també portarà mascles i femelles aragoneses.

Quatre edicions de la Fira

La Fira Ramadera d’Inca se celebra des de 2016 i la d’enguany serà la seva quarta edició. Tal com explica María Francisca Parets, directora gerent de Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears “el principal objectiu que té aquesta quarta edició de la fira és la millora de les explotacions amb races càrnies i elevar així la seva qualitat”.

A més a més, dirà, com es vol professionalitzar el sector oví de les Illes Balears, sobretot a Mallorca on el cens és major, es pretén portar sementals millorants i que els qui treballen amb races autòctones portin els millors exemplars per a poder portar-los per tota l’illa. “Volem que el sector ramader estigui més prop de la societat, així com millorar el sector ramader oví a través de la subhasta ramadera d’Inca”.

“Des d’aquest dissabte, la plaça de toros d’Inca es converteix en una petita mostra de la ramaderia que tenim a l’illa i està oberta a tot el públic. La subhasta se celebrarà el diumenge a les 11.30”, conclou Truyol.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa