Balears Vadevi
Gaby Lucas representarà Espanya al concurs europeu de sommeliers

El fins ara millor sommelier de l’Estat, Gabi Lucas, coronat en la passada edició del certamen que organitza la UAES, s’ha guanyat el camí cap a Europa. Així, després d’haver-se enfrontat al flamant millor sommelier espanyol d’enguany, tot just proclamat aquest dijous, el català Ferran Vila, i Raúl González (campió estatal de 2019).

Lucas (Palma, 1983) va competir a Espanya en la 26 edició del certamen i va superar, a les proves finals, als sommeliers de Canàries Ivan Monreal, i al cordovés Manuel Fernández. El sommelier representava Balears en aquesta edició del campionat després d’haver-se proclamat millor sommelier de Balears l’any 2018 i 2019 de manera consecutiva.

Ara, el seguirem en el seu periple per Europa, on serà la veu representant de la sommelieria espanyola, l’any 2024.

Els tres sommeliers finalistes, amb el guanyador -Ferran Vila- al centre | ACS

El concurs Millor Sommelier d’Espanya

En la 27a edició d’aquest concurs, celebrat en el marc del Salón Gourmets, hi participava una setantena de professionals de la sommelieria d’arreu de l’Estat. Els concursants s’enfrontaven a una semifinal, que constava d’un examen amb preguntes a desenvolupar o tipus test, així com un tast escrit de vins i/o destil·lats. D’entre tots els participants, el jurat ha fet una primera criva per seleccionar els deu millor classificats.

D’entre ells, en una nova prova classificatòria, els professionals que han obtingut les puntuacions més elevades, han disputat la final, on s’han enfrontat a un test ràpid, un tast oral de vins en anglès o francès, una carta errònia, identificació de destil·lats, licors i begudes, elecció de vins per a maridar amb un àpat i, per últim, la decantació i servei d’una ampolla de vi. Entre els tres finalistes, cap de les Illes: dos de catalans, Ferran Vila, guanyador absolut; i Anna Casabona, classificada en tercera posició; i Álex Pardo del restaurant Coque Madrid.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa