Balears Vadevi
La IGP Ametlla de Mallorca aconsegueix els millors preus pels productors inscrits

Enguany moltes de les plantacions noves comencen a donar el seu fruit, però no totes están en fase de producció. Toni Bonafé Ramis, el president del Consell Regulador de la Indicació Geogràfica Protegida Ametlla de Mallorca afirma que : “L’ametller necessita pluja i enguany ha plogut molt poc. A més s’ha de tenir en compte que hi els arbres vells que estan improductius. Esperem que d’aquí a uns anys amb les plantacions noves ressorgeixi una mica la producción”.

I és que enguany s’espera una anyada curta tot i que el Consell Regulador informa que a l’IGP Ametlla de Mallorca, degut a l’augment de productors inscrits, será més bona . Bonafé destaca la feina feta en prevenció de plagues. “Enguany es preveu que la producció dins de la IGP augmenti perquè està havent-hi nous productors inscrits, però la producció de l’ametlla mallorquina en general no augmentarà la producció enguany. Com fem molts més tractaments per a evitar les accions de la Xylella fastidiosa i com els arbres estan aprofitant tots els nutrients del sòl al no conrear-se sota s’espera que a poc a poc augmenti la producció.”
El president del Consell Regulador destaca l’avantatge que dóna la inscripció a l’IGP, que com segell de qualitat, permet aconseguir un preu millor pel producte: “L’ametlla ecològica amb el segell IGP està sobre 8,00€ i la convencional ecològica està sobre 4,00€. I l’ametlla mallorquina sense estar dins de la IGP té un preu a 3,60€. Aquests preus són els cobrats per l’agricultor. L’any passat es van recollir 607 tones d’ametlla pelada dins del segell IGP i s’espera que enguany augmenti la producció perquè s’estan promocionant molt l’ametlla IGP entre els productors perquè s’inscriguin”

Les ametlles amb el segell de la IGP Ametlla de Mallorca es comercialitzen en envasos de 25 quilos, d’un quilo i de 250 grams per a consum i destinat al consumidor final. A causa de les seves característiques i propietats organolèptiques es tracta d’un producte especialment consumit en canal Horeca i fleques, per això la major part de l’ametlla IGP s’ha comercialitzat en envasos de 25 quilos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa