Balears Vadevi
L’agricultura ecològica se segueix consolidant a Eivissa

L’agricultura ecològica d’Eivissa continua sumant adeptes, amb un creixement continuat des de fa nou anys que es consolida aquest 2020 amb un increment del 5,3% en el nombre d’operadors i un 2,8% d’increment en quant a la superfície cultivada. Són dades que ha recollit el Consell Balear de la Producció Agrària Ecològica i que s’han publicat a l’Informe 2020 de Sostenibilitat d’IbizaPreservation.

Segons detalla l’Observatori de Sostenibilitat d’Eivissa, la producció agroalimentària per al consum humà ha patit un “retrocés important” a les Pitiüses en els darrers anys, amb una caiguda entre 2017 i 2019 del 30% segons un informe recent del Govern. Tot i així, les dades recopilades per IbizaPreservation demostren que, com a mínim, un sector agrícola a l’illa continua a l’alça, com és el cas de l’agricultura ecològica.

A Eivissa, l’any 2020 es van comptabilitzar 99 productors (+4,4%); el nombre d’elaboradors va créixer un 7,3% i l’any passat es van incorporar 22 noves hectàrees productives (+2,8%) a la superfície agrícola ecològica inscrita al CBPAE. A nivell de municipis, Santa Eulàlia continua encapçalant la llista de superfície dedicada a l’agricultura ecològica, amb 266 hectàrees. I en funció del tipus de cultiu, segons l’informe, a l’Illa no en predomina cap en especial, essent l’illa amb tipologies de cultiu més heterogènies en comparació amb la resta de Balears.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa