Balears Vadevi
Montoro sobre el cas macrogranges: “L’important és cuidar bé les vaques”

És cert que ja fa uns dies de la polèmica que es va aixecar al voltant de les declaracions del ministre de Consum Alberto Garzón respecte a les macrogranges. Però aquelles paraules van calar fons i moltes han estat les veus del sector primari que han reaccionat dient-hi la seva.

Aquest és el cas del pagès mallorquí Miquel Montoro, que ha reaccionat als comentaris del responsable de la cartera de consum sobre produccions de carn de dubtosa qualitat a les macrogranges i el fet que poguessin fer malbé el medi ambient. El youtuber no dubta: més enllà de qualsevol crítica o atacs creuats, l’únic que cal tenir present és la manera en què es cuiden els animals de les granges. I així ho afirma: “El més important és tenir les vaques ben cuidades“, sentenciava recentment en un programa de ràdio de la SER.

“Cal ensenyar a respectar el producte que consumim, i també la manera en què es produeix”, deia amb fermesa, i hi apuntava també el valor de l’educació, assenyalant les escoles com un dels “llocs on es validen les bases de l’educació del futur de la societat”. Perquè segons el pagès, que sempre s’ha significat com un dels grans defensors del producte local i del consum de proximitat, “cal ensenyar als més petits a valorar el producte, allò que mengen i com s’ho mengen”.

“És important donar a conèixer que darrera de cada producte hi ha la feina de moltes persones“, comenta. Fer-los partícips d’aquesta realitat que a la llarga, tindrà un impacte positiu per la societat. Entrant en el cas concret dels animals, insisteix en un altre element, que ell considera important: que es respecti la seva dignitat, i en aquest sentit, assenyala les bous, on considera que s’està humiliant els animals abans de matar-los. “Jo no hi he anat mai, a veure’n una cursa de braus”, sentenciarà.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa