Balears Vadevi
Satisfacció entre els 10 cellers de les Balears que han participat a la BWW
Alguns dels celelrs mallroquins presents a la BWW 2020
Alguns dels celelrs mallroquins presents a la BWW 2020 | M.R.F.

!--akiadsense-->

Entre les més de 550 empreses que han estat durant tres dies a la Barcelna Wine Week hi havia 9 cellers de Mallorca i un d’Eivissa i una vegada finalitzada el balanç general és molt positiu. Cada un d’ells hi anava amb un objectiu determinat i les expectatives en general s’han complit a l’espera de comprovar que tots esl contactes fets fructifiquin en negoci.

La disposició dels cellers ha estat una mica irregular. Un gran cartell indicava on estaven els vins de la DO Binissalem, els de Vi de la Terra Mallorca i els de Vi de la Terra Serra de Tramuntana-Costa Nord, però sota aquest paraigües només hi havia cinc cellers. Dos més de Vi de la Terra Mallorca estaven situats en estands independents uns metres més enllà i s’havia anar fins a l’altra punta de la fira per trobar els altres dos mallorquins i el celler d’Eivissa.

Era precisament en aquest punt on es respirava un ambient més bulliciós. Can Majoral, Mesquida Mora i Ibizkus compartien espai amb prop de 70 cellers més.

Per Mireia Oliver, que juntament amb altres dos cellers estaven situat darrere un gran pilar que dificultava la visió i l’accés, els contactes amb compradors de l’estat espanyol ha estat profitós. “Tot i la mala ubicació que realment no m’ha agradat gens han estat molts els visitant i hem fet contacte sobretot nacionals”.

Bàrbara Mesquida de Mesquida Mora i Mireia Oliver de Can Majoral a la BWW
Bàrbara Mesquida de Mesquida Mora i Mireia Oliver de Can Majoral a la BWW | M.R.F.

!--akiadsense-->

A l’altra banda de la gran columna hi Havia l’estand de Mesquida Mora, els contactes han estat diferents, Bàrbara Mesquida explica “teníem pactades visites de compradors internacionals però n’hi ha hagut d’altres que s’han acostat al nostre estand després d’haver tastat l’Acrollam Blanc que era un dels vins de 50 dones situats a l’espai central de la fira”.

Agustí Mascaró del celler Can Axartell
Agustí Mascaró del celler Can Axartell | M.R.F.

!--akiadsense-->

Per Bodegas Ribas i Ca n’Axartell, la Barcelona Wine Week ha estat un bon aparador. Agustí Mascaró de Can Axartell explicava que “han passat compradors nostres per tastar les noves anyades i hem obert qualque altra via. Ara venem un 60% a Mallorca i un 40% ho exportam però voldríem invertir aquests percentatges”.

Sylvia Ottmann i Araceli Servera de Bodegas Ribas, encara sense el cartell identificatiu de Mallorca
Sylvia Ottmann i Araceli Servera de Bodegas Ribas, encara sense el cartell identificatiu de Mallorca | M.R.F.

!--akiadsense-->

Araceli Servera de Bodegas Ribas es mostra satisfeta de l’experiència d’haver participat en aquest saló. “Al començament no ens agradava gaire on ens havien posat, només teníem el nom del celler i hem hagut de posar un cartell de Mallorca perquè sapiguessin d’on som, però la veritat és que al final ha resultat que la nostra era una zona de pas i ha donat peu a que molta gent s’acostàs fins al nostre estand”.

El vi mallorquí ha estat representat a la Barcelona Wine Week
El vi mallorquí ha estat representat a la Barcelona Wine Week | M.R.F.

!--akiadsense-->

I d’un dels cellers més antics de Mallorca a un dels més nous, perquè Son Juliana també ha estat a la BWW. Juliana Brichard, comercial del celler que per casualitat té el seu mateix nom, deia a Balears Vadevi que aquesta ha estat una bona oportunitat. “No tenim ni un any i a Mallorca ens està costant molt introduir els nostres vins, és un mercat saturat i ens interessa sobretot obrir-nos cap a fora”, afirma.

Maties Batle, copropietari de Binigrau explicava que mai havien participat a una fira a Catalunya perquè Intervin dins Alimentaria no els hi interessava. “En canvi aquesta nova fórmula ens sembla fantàstica, creim que pot tenir bons resultats i les possibilitats d’una fira com aquesta a nivell europeu són bones”, assegura.

Les 45.000 botelles que elaboren a Son Vich de Superna es venen la majoria a Mallorca i “el que voldríem és obrir una mica el mercat exterior”. Ho explica el seu comercial Paul Faurie que afegeix que aquesta és la seva primera participació a una fira fora de Mallorca precisament amb aquest objectiu.

Óscar Roses, de Bodegas José L. Ferrer destaca la professionalitat de la BWW, “és una fira tranquil·la però activa i que per ventura permetrà canviar una tendència. No pot ser que tenguem els nostres vins a Munich i a Zuric i en canvi no hi siguin a Barcelona o a Madrid”.

Per Charlotte Miller de Finca Biniagual, “aquesta ha estat una fira molt interessant i especialment per nosaltres que cercam distribuïdors a Catalunya i a la resta de la península”.

David Lorenzo d'Ibizkus ha estat l'únic representant del vi de fora de Mallorca
David Lorenzo d’Ibizkus ha estat l’únic representant del vi de fora de Mallorca | M.R.F.

!--akiadsense-->

Ibizkus ha estat l’única representació del vi de Balears de fora de Mallorca. El seu director tècnic David Lorenzo està molt content de la seva participació. Ubicat amb el grup de cellers independents explica “realment ha estat interessant poder mostrar, per exemple, el potencial del monestrell d’Eivissa”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa