Balears Vadevi
La verema, pas a pas a través d’Instagram
La verema a la DO Binissalem
La verema a la DO Binissalem | @binissalemdo

!--akiadsense-->

Seguir la verema, els primers mosts i les pecualiaritats d’aquests moment àlgid en l’elaboració del vi, ara es pot seguir a través de les xarxes socials. Instagram s’ha convertit en un aparador a través del qual es poden copsar els processos d’aquesta etapa tan intensa a tots els cellers de les Illes Balears.

Collir, transportar, descarregar, seleccionar, premsar, separar…la feina és intensa i les imatges parlen per elles mateixes. N’hem fet un recull.

Així des de 7103 Petit Celler podeu comprovar unes de les singularitats del matonegro, una de les varietats autòctones de Mallorca, que amb la mateixa maduració mostra coloracions totalment diferents. Així com també el resultat dels primers premsats.

Bodegas José Luis Ferrer, proposa a través d’un vídeo mostrar com és de dur descarregar el raïm tot i la la pluja i des d’Eivissa, Ibizkus transmet la felicitat de quan ja tot ha entrat al celler.

La selecció del raïm abans de premsar-lo també és un moment important. Així es mostra en un dels post de Terramoll a Formentera.

A Binitord a Menorca, posen el focus en uns dels seus raïm, el sirà, que serà el que servirà per elaborar el seu Ciutat de Parella que no es podrà tastar fins d’aquí a 3 anys. Una estampa de raïm també és una de les fotos escolides per Mesquida Mora, en aquest cas de la varietat callet, per il·lustrar aquest moment trepidant de la feina del celler. I a Can Majoral, una foto amb moviment mostra com es fa per ‘descubar’ els raïm ja premsat.

Des de la Serra de Tramuntana a Mallorca, Vinyes Mortitx, en un vídeo, permet intuir com serà un dels seus vins.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa