El celler “14 Viñas” que Miguel Bosé i diversos exjugadors del Reial Madrid tenien a Casalobos (Ciudad Real), s’està subhastant. Fundat el 2003 i amb socis com el cantant o Butragueño, Sanchís, Michel o Aitor Karanka, va iniciar l’activitat el 2008 amb una inversió de gairebé 5 milions d’euros, però el 2011 va entrar en concurs de creditors i ara s’adjudicarà amb un preu de sortida d’1,72 milions d’euros, segons ‘Expansión’.

Esportistes, artistes i empresaris
Entre els 23 socis del considerat el vi oficial del Reial Madrid hi havia altres esportistes, artistes i empresaris, i el mateix Bosé n’havia fet promoció per Amèrica acompanyat, per exemple, del mateix Manolo Sanchís. El vi que elaboraven es considerava “molt ben fet i fàcil de beure” i el celler tenia al capdavant Ignacio de Miguel, un altre dels socis i un enòleg reputat.
La caiguda de les vendes després dels primers anys, però, va fer que al celler s’acumulessin fins a mig milió d’ampolles de collites anteriors, cosa que va provocar el concurs de creditors de què va aconseguir sortir el 2017 tot i que l’empresa, després d’això, ja havia quedat molt tocada.

Un projecte que se’n va anar a l’aigua
El celler formava part d’un gran projecte que volia produir vi, oli, pernil i formatge i, de fet, el pernil, anomenat Monsalud i fet amb porcs criats a les terres de Miguel Bosé, va rebre l’Espiga d’Or al millor pernil de la DO Dehesa de Extremadura. No obstant això, la moda dels productes dels famosos no va funcionar.
Ara, per un preu de sortida d’1,72 milions d’euros, es pot adquirir una finca de 35 hectàrees, 19 de les quals de vinyes, que poden tornar a funcionar com a celler immediatament. La cessió inclou més de 48.000 ceps de Syrah, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot i Ull de Llebre plantats el 2014 i també la maquinària: 20 dipòsits d’acer inoxidable, una premsa vertical, una embotelladora de 1000 litres per hora, una etiquetadora de 1.500 litres per hora, una precintadora de caixes, frigorífic, potabilitzadora, magatzem…
Tot plegat és en unes instal·lacions de més de 5.000m2 en tres plantes, on hi ha sala de criança en ampolla, magatzem, línia d’embotellament, nau d’elaboració, menjador, oficina, laboratori… La presentació d’ofertes a sobre tancat es va acabar el 12 de juliol i, a partir del dia 15, s’ha celebrat una subhasta ‘online’ entre les ofertes admeses que acaba aquest 20 de juliol.