Balears Vadevi
La 6a edició del curs de sommelier d’Enotecum es farà aquesta tardor
Copes de vi de tast

!--akiadsense-->

El curs de sommelier d’Enotecum arriba enguany a la seua sisena edició. Fins ara, han estat 325 els apassionats pel vi que han començat a formar-se o han ampliat coneixements en l’art d’identificar i recomanar vins gràcies a la iniciativa de formació que organitza Xavier Escandell, propietari d’Enotecum. La cita és bianual i la convocatòria de 2018 ja té dates confirmades: les classes s’impartiran del 15 d’octubre al 28 de novembre. I tindran lloc a l’aula de formació del Recinte Firal d’Eivissa, de dilluns a divendres en horari de tarda (17 a 19 hores).

En aquest mes i mig es desenvoluparan sis cursos que donaran una visió àmplia de l’univers enològic que ha d’explorar un bon sommelier. Dos d’aquests cursos estaran dedicats al tast i el coneixement del vi; un altre es focalitzarà en els vins estrangers; hi haurà sessions per aprendre sobre escumosos o per optimitzar la gestió de cellers i restaurants. Per últim, David Seijas, sommelier de El Bulli i guardonat amb el Nas d’Or al 2006, impartirà un taller de dos dies. Els alumnes poden optar per fer tot el programa que proposa Enotecum o triar-ne algunes lliçons per separat.

Un any més, Xavier Escandell serà l’encarregat de dirigir un curs que comptarà amb un grup de professors d’alt nivell. A més de la presència de Seijas, hi estan confirmats David Molina, professor de l’escola Outlook Wine, o Xabier Gorostiza i Juan Pedro Yagüe, ambaixadors de les marques del xampany Perrier Jouet i del conyac Martell, respectivament. També formaran part de l’equip docent de la iniciativa d’Enotecum un especialista en caves com Antonio Pérez, professor de l’Escola d’Hosteleria de Barcelona, i un altre nom associat a El Bulli, el del sommelier Ferran Centelles –que també exerceix de professor a Outlook Wine i escriu a la prestigiosa revista Jancis Robinson–.

Gràcies a la col·laboració entre l’empresa eivissenca i el centre barceloní Outlook Wine i Wine Spirit Education Trust, per primera vegada es podrà realitzar el curs Wset Level 3 Award, el màster internacional més important que existeix. D’altra banda, com ja va passar al 2016, els interessats en cursar el Wset Level 2 Award també podran fer-ho. Com expliquen alguns dels professionals més destacats de la restauració eivissenca que s’han format als cursos d’Enotecum, aquesta idea, impulsada fa deu anys, és una finestra perfecta per reciclar-se i millorar la qualitat i el servei dels seus negocis.

El sisè curs d’Enotecum torna a estar patrocinat per l’Aula Azpilicueta. Entre els participants, els sis alumnes amb millors puntuacions gaudiran d’un viatge a La Rioja per conèixer els cellers que té aquesta empresa centenària a Fuenmayor.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa