Balears Vadevi
Acord per activar un programa pilot de custòdia marina a les Pitiüses

El director general d’Espais Naturals i Biodiversitat, Llorenç Mas, ha signat un acord amb les entitats GEN-GOB i Soldecocos per iniciar el projecte pilot de custòdia marina a les Pitiüses que propicia i promou la intervenció dels agents implicats en totes les fases d’elaboració dels plans de gestió dels espais inclosos a la Xarxa Natura 2000 de competència autonòmica.

El projecte es basa en quatre eixos, que consisteixen en: el disseny, la realització i l’acompanyament dels diferents processos de participació pública previs a l’aprovació dels plans de gestió; el foment d’un Sistema de Custòdia Marina de Pitiüses; l’impuls del treball a través d’una Mesa de custòdia marina, que permeti el seguiment i avaluació de la implementació de les mesures definides en els plans de gestió; i la promoció de grups tècnics de treball específics per avançar en la implementació de les mesures d’àmbit marí dels plans de gestió Natura 2000 aprovats a les Pitiüses.

Mas s’ha congratulat per haver materialitzat aquest acord i ha agraït a les entitats responsables la seva implicació i empenta «per posar en marxa una iniciativa participativa i pionera a l’Estat, que apropa els agents socials als processos d’elaboració dels plans de gestió i, per tant, també apropa a la ciutadania a unes figures de protecció sovint desconegudes, com és la Xarxa Natura 2000».

El director general ha explicat també que comptar amb aquesta eina «enriqueix els documents de gestió i estreny les relacions entre l’administració i agents socials, clau per fer feina de forma coordinada i des de les sinergies».

Amb aquest acord, s’estableix el compromís de contribuir en el disseny i execució de les actuacions incloses al projecte, a més de constituir un grup de treball integrat per representants de cada entitat. El projecte pilot tendrà una durada mínima de quatre anys.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa