Balears Vadevi
Vins i bombolles d’Eivissa per la nit més màgica de l’any

Eivissa i el món es preparen, enguany sí, per poder celebrar com toca la nit més màgica de l’any. Fa dos anys que es viu amb restriccions, però sembla que aquest 2022 tot va recuperant la ‘normalitat’ que tothom tant ansiava.

Nit de Sant Joan a Eivissa
Per Sant Joan, foguerons a Eivissa | Vicent Marí, Arxiu d’Imatge i So del Consell

Sant Joan, a Eivissa, anirà de retrobades, de platges, de música, de balls populars, d’activitats al voltant d’una taula i degustant el tradicional postre dels macarrons. I sobretot, de la mística del foc, aquest element que tot ho transforma i que cada any esdevé el principal protagonista de la festa. Aquest any es tornaran a encendre foguerons en diversos punts del territori eivissenc, sempre amb totes les precaucions i mesures de seguretat recomanades.

Els macarrons són un dels postres típics de Sant Joan a Eivissa | Ibizaspain.es

Tradició, música, foc, menjar típic…, i encara hi falta un últim element per fer la festa completa, el vi. Per aquells de vosaltres a qui us agrada descobrir i destapar bons productes, aquí una selecció d’alguns productes vinícoles que arrodoniran la celebració de la nit de Sant Joan.

El Blanc d’Àmfora és un dels vins més reconeguts del celler Can Rich d’Eivissa

Blanc d’Àmfora de Can Rich

Can Rich és un celler amb solera que es pot visitar als afores de Sant Antoni de Portmany. Treballen diversos tipus de productes, però en destaquem un, molt especial i que ha rebut diversos reconeixements en concursos d’àmbit nacional i internacional.

El Blanch d’Àmfora està elaborat amb raïms de la varietat muscat cultivats sota els preceptes de l’agricultura ecològica a la finca de Can Llaudis, al Parc Natural de Ses Salines. És un Vi de la Terra d’Eivissa que un cop fermentat, fa criança de 6 mesos en àmfora de terracota.

  • Celler: Can Rich
  • Sant Antoni de Portmany
  • Des de 1997
  • Varietats principals: malvasia, monestrell, ull de llebre, merlot, cabernet sauvignon, sirà i chardonnay
  • Gamma de vins: blancs, negres, vi escumós, vermut i herbes eivissenques.
Ibizkus rosat és un dels vins més premiats del celler eivissenc | captura

Ibizkus Rosé

Un vi fresc, floral, de temporada. Ideal per consumir durant els mesos de calor. Per tant, una segona recomanació per obrir durant la nit de Sant Joan és l’Ibizkus Rosé, un dels vins d’aquest celler que ubiquem a la carretera d’Eivissa a Santa Eulàlia. És un monovarietal de monastrell que surt sota l’empara del Vi de la Terra d’Eivissa.

  • Celler: Ibizkus
  • Santa Eulàlia
  • Des de 2007
  • Varietats: monastrell, malvasia, chardonnay i macabeu.
  • Gamma de vins Ibizcus blanc, rosat i negre, Can Bassó o Tòtem.

Can Maymó Blanc

El blanc de Can Maymó és un cupatge de dues varietats, malvasia i moscatell. Fresc, aromàtic i perfecte per gaudir d’una copa ben fresca i acompanyar aperitius.

Des de Sant Mateu, al nord de l’Illa, aquest és un petit projecte familiar que va iniciar Antonio Costa l’any 1995 amb l’objectiu de condicionar l’espai amb les millors instal·lacions per fer vins de qualitat.

  • Celler: Can Maymó
  • Sant Mateu
  • Des de 1995
  • Varietats principals: malvasia, monestrell, ull de llebre, merlot i sirà.
  • Gamma de vins: Can Maymó Blanc, Rosat, Negre Tradició, el Negre Merlot i el Negre Barrica.
Blacknose negre, única referència del celler Blacknose d’Eivissa | captura

Blacknose Negre

Un gran incendi l’any 2011 va afectar greument la finca d’aquests germans, Peter y Tino Lehner, que en ser conscients del que tenien van decidir recuperar el treball de la terra, amb una ferma aposta pel treball en ecològic i iniciant el camí cap a la biodinàmica. Actualment, tenen unes 7.000 vinyes i un centenar d’oliveres que presenten al mercat en forma de dos productes. Un vi negre, i un oli verge extra. El vi és un cupatge de varietats negres.

  • Celler: Blacknose
  • Orígens: 2011
  • Agricultura ecològica i biodinàmica
Ojo de Ibiza, l’únic vi que elaboren en aquest celler eivissenc | captura

Ojo de Ibiza 

Fem una última parada al nord de l’Illa, on hi localitzem Ojo de Ibiza, un celler propietat de Dieter Meier des d’on s’elabora una única referència que pren el nom del celler; es tracta d’un vi negre amb dotze mesos de criança en roure francès. En fa una producció que ronda les quatre mil ampolles.

  • Celler: Ojo de Ibiza
  • Varietats: Cabernet sauvignon, monastrell i sirà

L’últim brindis, amb bombolles

El fi de festa, amb vi escumós perquè Eivissa també pot presumir d’embotellar aquest tipus d’elaboracions. Preneu nota, d’una banda tres referències de Can Rich (Blanc de Blancs Extra Brut, Rosat Brut Nature i Ros Fosc Extra Brut), i de l’altra, el Xumeu Vinya Brut Rosé de Can Xumeu Vinya; tots dos excel·lents eleccions per un bon brindis pels millors desitjos.

Salut i feliç Revetlla!

Nou comentari

Comparteix