Balears Vadevi
El Consell d’Eivissa destina 1,4 milions d’euros a reformar l’escorxador

El president del Consell Insular d’Eivissa, Vicent Marí, i el president de la Mancomunitat Intermunicipal de Serveis Públics Insulars, Andreu Roig, han signat el conveni que estableix que la màxima institució de l’illa destinarà 1.385.153,55 euros per subvencionar la remodelació de les instal·lacions de l’Escorxador Insular per tal d’augmentar la seva capacitat productiva i, a la vegada, afegir una nova línia de sacrifici de conills. A més s’executaran tasques de millora que permetran adaptar les instal·lacions a la normativa actual en matèria d’indústries càrnies.

Vicent Marí i Andreu Roig, en el moment de la signatura | Foto: Consell d’Eivissa

“Aquest conveni demostra el compromís del Consell d’Eivissa amb el món rural i, amb la signatura d’aquest conveni, amb el món ramader en particular”, deia el president Marí. “Volem producte local i, per tant, hem de donar les facilitats perquè es pugui produir, sacrificar i fer arribar al consumidor el producte eivissenc”, afegia. De fet, en aquest sentit també ha valorat “la qualitat de la carn produïda a Eivissa”, que justifica “fer un esforç extraordinari per tal de poder executar quan abans les obres de l’escorxador, que fa molts anys que les reclama el sector”.

Per la seva banda el president de la Mancomunitat Intermunicipal, Andreu Roig, compartia la seva alegria “perquè aquest conveni permet posar en marxa una reforma de la qual se’n parla fa més de 20 anys”. Roig explicava que la principal novetat que incorporarà aquesta reforma serà “la introducció d’una cadena de sacrifici de conills, que el dia d’avui no existeix”. Roig ha avançat que el projecte ja està redactat i que la licitació sortirà quan abans per poder licitar les obres abans que acabi l’any.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa