Balears Vadevi
El Consell d’Eivissa mostra suport a la cria i caça amb ca eivissenc

El president del Consell Insular d’Eivissa i el director insular de Medi Rural i Marí, Joan Marí, s’han reunit amb representants de l’Associació de Criadors des Ca Eivissenc d’Eivissa i Formentera per conèixer les seues preocupacions i reivindicacions.

Els representants de l’associació defensaven el seu sistema tradicional de caça assegurant que els criadors de ca eivissenc són els que han perpetuat i conservat aquesta raça i que, gràcies al seu treball i esforç, a dia d’avui, es diu ‘ca eivissenc’ i està reconegut com a tal amb més de 2.500 cans inscrits, sent l’única associació oficial de ca eivissenc que al 2007 va crear el llibre genealògic d’aquesta raça i que organitza activitats per difondre les peculiaritats d’aquests cans.

El portaveu dels caçadors, Toni Serra Peixet, demanava per tant que es reconegués el treball de l’associació en favor del ca eivissenc i que se’ls permeti continuar caçant amb les mateixes normes que han fet emprar fins ara.

El president del Consell, Vicent Marí, va escoltar les reivindicacions del sector de la caça | Foto: Consell Eivissa

Per la seva banda, el president del Consell d’Eivissa, Vicent Marí, ha mostrat el suport a aquestes reivindicacions, assegurant que des del Consell no s’aplicarà cap mesura que pugui anar el perjudici de la raça; a més a més, ha donat suport el treball de l’associació pel foment del ca eivissenc “tan valorat dins i fora de la nostra illa”.

Per a Marí, l’esforç econòmic que fan els membres d’aquesta associació per mantenir als cans i aquesta tradició, és molt elevada “i si es limita la seua activitat pot ser el final del gran treball que estan fent per preservar aquesta raça”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa