Balears Vadevi
Les cooperatives d’Eivissa rebran 400.000€ per afrontar l’increment de preus

Amb l’objectiu de donar suport econòmic al sector primari donada la situació actual en què han incrementat considerablement els preus de la matèria primera d’entrada, el Consell Executiu del Consell Insular d’Eivissa ha decidit aprovar la concessió d’una ajuda directa a les cooperatives agrícoles de Sant Antoni de Portmany i de Santa Eulària des Riu.

En total destinaran 400.000 euros, 200.000 euros a cada cooperativa, provinents de la incorporació de romanents de tresoreria que fou aprovada amb caràcter urgent en sessió plenària el passat mes de març per tal de pal·liar els efectes de la guerra a Ucraïna.

La Cooperativa Agrícola Sant Antoni es va fundar el 25 de novembre de 1951 com a Cooperativa Agrícola de San Antonio Abad | web

“Evitar el cessament d’activitat”

En propers dies se signarà el conveni amb les cooperatives que certificarà aquest acord i que habilitarà a ambdues entitats a emprar aquests sous per subvencionar la compra d’adobs i fertilitzants amb una quantitat màxima de 3.000 euros per a cada agricultor.

El president Vicent Marí ha explicat que es tracta “d’un compromís que jo mateix vaig assolir amb la gent del camp, i té com a objectiu evitar que un gran nombre d’explotacions agràries hagin de cessar la seva activitat“.

Cooperativa Agrícola Santa Eulària | web

Conveni amb la Cambra de Comerç

Per una altra banda, el Consell Executiu ha donat llum verda al conveni de col·laboració entre el Consell i la Cambra de Comerç, Indústria, Navegació i Serveis d’Eivissa i Formentera per al finançament de despeses d’estructura i actuacions de l’any 2022 dotat amb 200.000 euros.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa