Balears Vadevi
Eivissa crea un nou ens per la promoció conjunta del producte local

PIMEEF i el Consell d’Eivissa han presentat aquesta setmana el Consell Insular per impulsar el producte local, un nou projecte participatiu que pretén unificar les accions per posar en valor els productes de l’illa i la seva gastronomia, alhora que fomentar la conservació del territori i la seva sostenibilitat.

El nou ens estarà format per representants dels sectors agroalimentaris i pesquers, juntament amb PIMEEF i Consell d’Eivissa, i tot plegats crearan les bases de la promoció gastronòmica conjunta amb productes illencs. A més a més, es crearan quatre taules sectorials per poder treballar amb detall els aspectes relacionats a la producció, distribució, cooperació amb administracions públiques i promoció.

Així, s’espera unir a través dels diversos sectors professionals, esforços per a crear un model que es basi en els següents eixos:

  • Productes de l’illa
  • Cooperació i treball en xarxa
  • Identitat culinària en base a la tradició
  • Innovació com a motor de canvi
  • Sostenibilitat

En aquesta primera trobada on s’ha presentat el nou ens, els productors han coincidit en la necessitat d’unificar accions promocionals tant a nivell insular com exterior, a partir de l’assistència a fires o esdeveniments que comparteixin el producte local com a punt de partida. Entre els participants a la reunió, hi eren Àngels Marí, Secretària General de la Federació, Verònica Juan, presidenta de PIMEEF Restauració; Joan Marí, Director Insular de Medi Rural i Marí del Consell d’Eivissa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa