Balears Vadevi
Eivissa celebra la cuina de tardor amb unes noves jornades gastronòmiques

Les garroves son uns ingredients que, si bé els avis menjaven gairebé per necessitat, ara han seguit un altre camí esdevenint un producte apreciat i cada cop més incorporat a la cuina actual. Precisament, ara s’han convertit en les principals protagonistes d’unes noves jornades gastronòmiques a Eivissa, les de tardor, en les quals comparteixen cartell amb el moll, el porc i la sobrassada, entre d’altres productes tradicionals de l’estació.

Catorze restaurants crearan menús especials

En aquesta nova trobada hi participaran enguany catorze restaurants. Tots ells, oferiran plats i combinacions creades a partir dels productes tardorencs. El cicle, organitzat per Pimeef en col·laboració amb el Consell d’Eivissa, ha presentat edició i calendari aquesta setmana al Mercat Nou: s’estrenarà el 4 d’octubre i allargarà durant tot un mes la possibilitat de gaudir d’algun dels menús especials a un preu de 25 euros, amb degustació d’oli d’oliva eivissenc inclosa.

Més enllà de la cita amb la restauració, les jornades Ibiza Sabors de Tardor inclouran també altres activitats. S’organitzaran per exemple els Gastroeventos, que son unes sessions de tast de productes de l’àmbit local. Per començar, el dia 8 d’octubre, la cita tindrà lloc al celler Ibizkus, on hi haurà un tast guiat de vins; i el dia 15, ca n’Aniseta guiarà una visita pel seu obrador tot compartint com hi elaboren les herbes eivissenques.

Hi haurà un taller d’apicultura amb Rafal Trobat (22 octubre), un tast d’olis i pa de xeixa al restaurant Es Ventall; i com a fi de festa, dues últimes activitats pràctiques: el dia 30 d’octubre, sessió d’elaboració d’ossos amb col a la plaça Sant Jordi i el dia 5 de novembre, fi de festa amb un taller d’elaboració de sobrassada a la carnisseria Carns&Coop del Mercat Nou.

Més informació i reserva de places, a través d’aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa