Eivissa també participa activament aquests dies al Congrés gastronòmic Madrid Fusión que se celebra fins aquest dimecres 25 de gener al recinte d’IFEMA. Assisteix a la cita amb estand propi des d’on promociona el sector primari de l’illa i l’oferta alimentària del territori.
La manera que ha trobat per fer aquesta promoció és compartint productes i servint menús elaborats a partir de productes locals i de temporada. Cada dia, serveix un menú exclusiu a 15 comensals, entre els quals hi ha periodistes i altres prescriptors, que poden tastar en primera persona totes les possibilitats dels productes de la terra i de la mar de l’illa. Les propostes es fan gràcies a la col·laboració del club de producte Eating in Ibiza de Fomento de Turismo i dels ajuntaments d’Eivissa, Sant Antoni de Portmany i Sant Josep de sa Talaia.
Menús i productes típics eivissencs
Els xefs dels restaurants sa Nansa, Kaixo i Corsario, del municipi d’Eivissa, van servir el primer dia un menú basat en la declaració de patrimoni de la humanitat de la ciutat; aquest dimarts 24 és el torn del xef del restaurant Can Mussonet, a Sant Rafel de sa Creu, que oferirà un menú basat en producte de tardor de la terra i de la mar. I per concloure la proposta, el restautant UNIC de la Platja d’en Bossa, a Sant Josep de sa Talaia.
A més de les mostres gastronòmiques, a l’estand d’Eivissa es promocionen productes típics illencs com vi de la terra, sal, herbes eivissenques, xarrup de garroves, mel d’Eivissa i melmelades, entre d’altres.
El director de Madrid Fusion i crític gastronòmic, Juan Carlos Capel, ha visitat l’estand d’Eivissa posant de relleu el bon nivell que any rere any mostra la proposta gastronòmica illenca.