Balears Vadevi
Eivissa podrà sacrificar conills a l’escorxador

El Consell d’Eivissa s’encarregarà de la remodelació de l’escorxador de l’illa i hi incorporarà una nova línia per al sacrifici dels conills. Així ho ha anunciat el Consell, donant resposta a una llarga reivindicació del sector ramader illenc i en resposta a la petició feta per la Mancomunitat Escorxador Insular d’Eivissa.

Se’n vol renovar i millorar les instal·lacions, adaptant-les a normatives europees, segons detallava el director insular de Medi Rural i Marí, Joan Marí, qui també ha avançat que la inversió “servirà per potenciar el sector ramader d’Eivissa”, i n’ha destacat que “serà el projecte més important de la conselleria per l’any vinent”.

Segons avança El Periódico de Ibiza, les obres tindran un cost que superarà el milió d’euros -inversió inclosa en el projecte de pressupostos del Consell pel 2022, aprovat aquest mateix 13 de desembre- i s’allargaran durant dos anys, per poder permetre que continuï l’activitat a l’escorxador mentre es duu a terme la reforma.

La mateixa obra també preveu la instal·lació de plaques fotovoltaiques per permetre que l’escorxador sigui energèticament autosuficient.

A les Pitiüses s’hi poden contabilitzar poc més de 800 explotacions ramaderes segons el cens de 2020, sent els municipis de Santa Eulàlia i Sant Antoni els qui en tenen un major nombre, segons dades del Consell d’Eivissa. L’escorxador, actualment treballa amb aus de corral, porcs, cabres, ovelles i vaques.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa