Balears Vadevi
Eivissa redueix un 60% els químics en plantacions de tomates

Els tècnics del departament de Medi Rural i Marí del Consell Insular d’Eivissa han dut a terme un estudi en 18 explotacions agràries de l’illa amb plantacions de tomata en col·laboració amb productors locals, constatant que la utilització de tècniques de control biològic en la lluita contra la Tuta absoluta ha permès la reducció fins a un 60% dels tractaments químics, donant com a resultat danys molt lleus en les tomates (2-4%) a causa d’aquesta plaga.

En aquest estudi s’han combinat diferents estratègies, com són les bones pràctiques en el procés de cultiu, la col·locació de trampes, l’ús d’insectes útils que s’alimenten de larves i ous i la confusió sexual amb feromones, com a novetat d’aquesta campanya. A més, s’han empleat depredadors naturals front a l’àcar del tomata i s’han fet proves a varietats resistents a certes plagues i malalties.

Tots aquests treballs s’han dut a terme gràcies a un projecte anual de seguiment i control de plagues rellevants a diferents cultius a Eivissa en col·laboració amb les principals explotacions agràries i els seus tècnics assessors, una acció que compta amb una partida de 137.256,74€. Concretament al cultiu de tomata, s’han destinat 17.100€, i les cooperatives agràries varen rebre una subvenció del 80% del cost del material de control biològic emprat per un total de 17.425€.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa