Balears Vadevi
Formació pels joves agricultors eivissencs en matèria de producció i comercialització

Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears ha organitzat una activitat formativa de producció i comercialització en comú dirigida a joves agricultors de cooperatives agroalimentàries d’Eivissa. Aquesta activitat ha estat finançada pel Consell d’Eivissa.

Les dues primeres jornades, desenvolupades a Eivissa, han consistit en sessions de formació. La primera, centrada en continguts relacionats amb tràmits per via telemàtica i comunicació digital, el Sistema de Gestió d’Ajudes (SGA) i les seves aplicacions pràctiques a càrrec de l’enginyer agrònom Joan Ramón Prats. La segona, sobre cooperativisme, incloïa els efectes de la crisi sanitària en el sector i les noves tendències de consum i fou impartida per l’enginyera agrònoma Mª Francisca Parets, directora gerent de Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears.

Per a la segona part de la formació, els joves socis de cooperatives d’Eivissa es van desplaçar a València en un viatge formatiu de cinc dies de durada per a conèixer el sector de fruites i hortalisses a la Comunitat Valenciana. han visitat l’Institut Valencià d’Investigacions Agràries situat a Montcada i el Centre d’Experiències de Cajamar, a Paiporta i les instal·lacions de l’Estació Experimental Cajamar.

El gerent de la cooperativa Agroeivissa, Pepe Mayans destaca “el bon tracte rebut per les persones responsables de cadascuna de les visites realitzades i al Consell d’Eivissa per donar l’oportunitat a aquest grup de joves agricultors de conèixer de primera mà el que passa el sector de les fruites i hortalisses a la Comunitat Valenciana”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa