La Millor Beguda Espirituosa amb Indicació Geogràfica Protegida de 2025 són les Herbes Eivissenques de la Família Marí Mayans. Així ho ha reconegut el jurat de la trenta-setena edició dels Premis Aliments d’Espanya, que s’han lliurat aquesta setmana a Madrid.
En nom de l’empresa, va recollir el guardó Bartomeu Marí Mayans de mans de la secretària general de Recursos Agraris i Seguretat Alimentària, Ana Rodríguez.

Un exemple d’empresa familiar amb gran tradició
Amb aquesta resolució, el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació vol destacar la qualitat d’aquestes herbes amb un premi que ha estat creat per posar en valor i donar a conèixer les begudes espirituoses espanyoles amb el segell de qualitat diferenciada, Indicació Geogràfica (IG), de major qualitat i millors característiques organolèptiques. En el cas de les Herbes Marí Mayans, el jurat va valorar l’elegància, l’equilibri i l’alta qualitat de la beguda, així com la seva capacitat de transmetre els aromes mediterranis i l’essència de la vida eivissenca, vinculada a la gastronomia i la socialització. També va reconèixer la trajectòria de l’empresa familiar, que des de 1880 ha sabut conservar una tradició ancestral combinant mètodes artesanals amb pràctiques sostenibles i orientació a l’economia circular, així com el seu paper com a principal productor de la IGP Herbes Eivissenques i el suport als productors locals.

A més, el premi destaca la projecció internacional de la marca, present en els principals mercats i amb una estratègia de promoció que ha situat el sabor d’Eivissa com a referent global.
En aquesta línia, durant l’acte, el ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, va donar relleu a la tasca del sector agroalimentari com a exemple d’esforç, innovació i sostenibilitat, i va destacar els premiats com els “millors ambaixadors dels Aliments d’Espanya”, que combinen tradició i innovació amb talent i responsabilitat ambiental.


