Balears Vadevi
Les herbes eivissenques Marí Mayans, millor beguda espirituosa amb IGP 2025

La Millor Beguda Espirituosa amb Indicació Geogràfica Protegida de 2025 són les Herbes Eivissenques de la Família Marí Mayans. Així ho ha reconegut el jurat de la trenta-setena edició dels Premis Aliments d’Espanya, que s’han lliurat aquesta setmana a Madrid.

En nom de l’empresa, va recollir el guardó Bartomeu Marí Mayans de mans de la secretària general de Recursos Agraris i Seguretat Alimentària, Ana Rodríguez.

Tots els guardonats en aquesta edició delspremis amb Bartomeu Marí Mayans a la dreta del ministre Planas/Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació

Un exemple d’empresa familiar amb gran tradició

Amb aquesta resolució, el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació vol destacar la qualitat d’aquestes herbes amb un premi que ha estat creat per posar en valor i donar a conèixer les begudes espirituoses espanyoles amb el segell de qualitat diferenciada, Indicació Geogràfica (IG), de major qualitat i millors característiques organolèptiques. En el cas de les Herbes Marí Mayans, el jurat va valorar l’elegància, l’equilibri i l’alta qualitat de la beguda, així com la seva capacitat de transmetre els aromes mediterranis i l’essència de la vida eivissenca, vinculada a la gastronomia i la socialització. També va reconèixer la trajectòria de l’empresa familiar, que des de 1880 ha sabut conservar una tradició ancestral combinant mètodes artesanals amb pràctiques sostenibles i orientació a l’economia circular, així com el seu paper com a principal productor de la IGP Herbes Eivissenques i el suport als productors locals.

S’ha destacat eva capacitat de transmetre els aromes mediterranis i l’essència de la vida eivissenca, vinculada a la gastronomia i la socialització/Cedida

A més, el premi destaca la projecció internacional de la marca, present en els principals mercats i amb una estratègia de promoció que ha situat el sabor d’Eivissa com a referent global.

En aquesta línia, durant l’acte, el ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, va donar relleu a la tasca del sector agroalimentari com a exemple d’esforç, innovació i sostenibilitat, i va destacar els premiats com els “millors ambaixadors dels Aliments d’Espanya”, que combinen tradició i innovació amb talent i responsabilitat ambiental.

Va ser l’únic premi que va recaure a les Illes Balears.

Més notícies
El llibre ‘Les Herbes de Mallorca’, ara en versió digital
Se n'ha fet la presentació a Montuïri, acompanyada d'una degustació
Segons l'estudi, augmenta el consum de les tradicionals herbes mallorquines/CAIB
El palo i les herbes tornen a estar de moda?
Un estudi elaborat pel Govern constata un major interès per part dels consumidors en la compra d'aquests dos espirituosos tradicionals

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa