Balears Vadevi
HORECA estrena fira d’hostaleria i restauració a Eivissa i Formentera

HORECA Balears celebra la seva primera edició a Eivissa i Formentera aquests dies 16, 17 i 18 de març al Recinte Firal FECOEV, essent el nexe d’unió per a tots els professionals d’Hostaleria, Restauració i Turisme, comptant amb àrea expositiva i esdeveniments paral·lels com showcookings, presentacions, tasts o formacions.

En aquesta primera edició a Eivissa, s’hi reuneixen més de 80 empreses expositores de tots els sectors que nodreixen de matèries primeres, productes elaborats, maquinària i serveis els professionals de Restauració i Turisme de l’Illa. Pel que fa a l’àrea d’activitats, s’hi realitzaran més de 50 propostes entre demostracions, showcookings i tastos.

Koldo Royo fundador de l’Associació de Cuiners de les Illes Balears i primera estrella Michelin de Mallorca, serà l’assessor gastronòmic i encarregat de dinamitzar l’escenari on es donaran cita xefs com Oscar Molina (del Restaurant La Gaia) i Álvaro Sanz (del Restaurant És Tragón), tots dos estrella Michelin a Eivissa.

També hi seran presents les principals entitats representatives del sector com ara l’ASCAIB (Associació de Cuiners Afincats a les Illes Balears), A.B.R.E. (Associació de bars i restaurants de l’Illa d’Eivissa) i PIMEEF (Petita i Mitjana empresa d’Eivissa i Formentera), aconseguint així la cohesió de tot el canal HORECA, motor principal de l’economia a Eivissa i Formentera.

Eivissa

El Consell Insular d’Eivissa i l’Ajuntament d’Eivissa són els patrocinadors oficials d’HORECA Balears. Precisament, l’ens local hi participarà amb la demostració gastronòmica ‘Ibiza sabe a mar y tierra’ a càrrec d’Òscar Molina de La Gaia, Catalina Riera de Can Alfredo, Paula Mauvecín de Eat is Life i David Reartes de Re-Art, el dijous 17 de març a partir de les 11 hores.

A més a més, tot just abans de l’inici de la demostració gastronòmica i ponència, l’Ajuntament retrà un homenatge al cuiner Felipe de la Peña, per la seva trajectòria professional al món de la gastronomia d’Eivissa. De la Peña ha estat més de 39 anys al capdavant de la cuina de l’hotel Torre del Mar i ha fet de professor de l’escola d’Hostaleria del SOIB, formant a bona part dels cuiners i cuineres que actualment dirigeixen diferents establiments de l’illa.

La regidora de Turisme i Comerç, Dessiré Ruiz, entén que ‘en aquesta línia en la qual treballa l’Ajuntament d’Eivissa de difusió de la gastronomia de la ciutat, hem volgut retre un merescut reconeixement a Felipe de la Peña per tota la seua trajectòria. És un xef pioner, mestre de cuiners i cuineres d’Eivissa, una font d’inspiració per a molts d’ells i elles i és una persona que sempre ha col·laborat cuinant a tots els actes benèfics i socials que se li ha proposat. En definitiva, un exemple al món de la cuina i fora d’ell’.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa