Balears Vadevi
Ibizkus ha recollit 110 tones de raïm en aquesta campanya
Ibizkus

!--akiadsense-->

Un bon grapat d’amants del vi –eivissencs, anglesos, alemanys i també d’altres punts de l’Estat– van visitar el celler Ibizkus en una activitat organitzada pel Consell d’Eivissa i Pimeef dins de les jornades gastronòmiques d’Eivissa Sabor. Les 55 persones assistents van sentir les explicacions de David Lorenzo, enòleg d’Ibizkus i encarregat de guiar la visita a través de les instal·lacions que aquesta empresa vinícola posseeix a la carretera de Santa Eulària.

Lorenzo va donar les xifres de la darrera verema: Ibizkus va recollir 110 tones de raïm que va ser conreat a més de vuitanta feixes i parcel·les repartides per tota l’illa. El 80 per cent de la producció d’aquest celler es va fer a partir de raïm monestrell. L’enòleg gallec porta anys treballant a les Pitiüses i estudiant les particularitats de fer vi en aquesta illa. “Aquí s’ha mantingut una genètica particular, i això és molt important per jo. Sempre diem que monestrell és una varietat local, però es donen moltes diferències entre el raïm que procedeix de Santa Gertrudis i el que ve de Sant Josep, entre el que es conrea a Sant Agustí i el que es produeix a Sant Mateu. No totes les vinyes maduren al mateix temps ni tenen el mateix clima. La nostra obsessió és trobar la peculiaritat que té cada raïm segons la seua procedència”, va explicar Lorenzo als participants d’una visita a la que no va faltar Vicent Torres, Benet, el director insular de Turisme, qui va recordar que pels eivissencs visitar un celler suposa tornar al dia en que a cada casa es fonyava el raïm per produir el vi de consum propi.

Visita a Ibizkus dins les jornades gastronòmiques Eivissa Sabor
Visita a Ibizkus dins les jornades gastronòmiques Eivissa Sabor | Lorena Portero

!--akiadsense-->

Els 55 curiosos que van voltar per la nova seu d’Ibizkus –“oberta perquè tothom pugui acostar-se a gaudir del vi”, segons va dir Antonio Sánchez, gerent de l’empresa– van tastar tant vi embotellat d’altres anyades, com suc de la collita de 2018 que està ara mateix en procés d’elaboració. Va ser el colofó a una iniciativa que vol apropar la indústria vitivinícola insular a turistes i residents dins d’unes jornades gastronòmiques que també guarden espai per altres productes locals com la mel o l’oli.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa