Els paisatges de vinya de les Pitiüses s’han omplert aquests dies de l’energia dels collidors de raïm. Ha començat una nova campanya de verema, la de l’anyada 2022, que s’espera de bon estat sanitari, malgrat probablement alguns cellers sumaran menys producció degut d’una banda a les condicions climatològiques o a les temudes (però encara massa freqüents) afectacions dels tudons.

Compartim tot seguit algunes de les imatges que està deixant aquesta verema en diverses parcel·les vinícoles d’Eivissa i Formentera, començant pel projecte vitivinícola de Cap de Barbaria, on han començat a collir la varietat merlot.

Vinyes de Cap de Barbaria, on han començat a collir raïm de la varietat merlot | cedida pel celler
Un dels collidors agafant els primers raïms de la campanya 2022 | cedida pel celler
El merlot ha sabut adaptar-se a les vinyes del Mediterrani, diuen des del celler | cedida

A Eivissa ja porten uns quants dies de collita. Van començar seguint la tradició amb les varietats més primerenques, com la chardonnay o la malvasia, i en alguns cellers, ja estan avançant amb les varietats negres.

Chardonnay Can Rich, collita 2022
Un dels gotims de chardonnays del celler eivissenc Can Rich | Foto: Blanca Ozcáriz
Monastrell en vas d’una vella vella del celler Ojo de Ibiza | Foto: Laura Garcia
El celler Ojo de Ibiza també ha de protegir les vinyes dels atacs dels tudons | Foto: Laura Garcia

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa