Balears Vadevi
Marí denuncia que “només 4% del consum local és produeix a Eivissa”

El president del Consell Insular d’Eivissa, Vicent Marí, ha participat aquesta setmana en la Mesa de Treball per a Administracions Públiques de l’illa d’Eivissa del Consell Insular d’Impuls del Producte Local d’Eivissa destacant “la gran oportunitat” que es presenta per davant “si sector públic i privat unim forces en la promoció del producte local”.

Ho ha dit en una reunió on, a més del Consell d’Eivissa, hi estaven representats els cinc ajuntaments i la Pimeef, qui entre els seus associats compta amb empreses del sector de la producció alimentària, de la promoció i de la distribució. “Pimeef té ara mateix més de 1.400 associats, i que la voluntat d’aquesta entitat sigui la d’afegir-se a la feina que fa anys portam a terme les administracions en posar en valor el producte local s’ha d’aplaudir, impulsar i donar suport”.

En aquest sentit, Marí ha recordat que “ara mateix només el 4% del que es consumeix a Eivissa està produït a l’illa“, un percentatge “amb gran marge de millora” que pot augmentar-se “si s’augmenta la demanda”. Per això, ha explicat el president “és necessari incorporar el sector turístic i aconseguir que els hotels, bars i restaurants de la nostra illa demanin producte d’aquí”.

Per fer això possible, tots els assistents han coincidit en la necessitat d’unificar criteris i promoció, i coordinar calendaris d’accions conjuntes “que simplifiquin la imatge de cara al productor i al consumidor, i que facin que les accions no es solapin les unes amb les altres”.

El passat mes de novembre es va constituir el Consell Insular d’Impuls del Producte Local d’Eivissa integrat per la Pimeef, el Consell d’Eivissa, la IGP Vi de la Terra, la IGP Oli d’Eivissa, el sector càrnic, les confraries de pescadors, les cooperatives agrícoles, la IGP d’Herbes d’Eivissa i el sector del pa. Aquest Consell està impulsat per la PIMEEF i finançat pel departament de Medi Rural i Marí del Consell Insular d’Eivissa. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa