Balears Vadevi
Mariano Tur, nou president del Consell Regulador d’Oli d’Eivissa

El president del Consell Insular d’Eivissa, Vicent Marí, ha nomenat, per decret, a Mariano Tur com president del Consell Regulador de la Indicació Geogràfica ‘Oli d’Eivissa’ després que la recent triada junta del que és el primer Consell Regulador d’una IGP a l’illa, que fou triat per eleccions el passat mes de novembre.

A més, també a proposta del Consell Regulador, s’ha nomenat Pere Torres com a vicepresident, i dos tècnics del departament de Medi Rural i Marí del Consell d’Eivissa que seran vocals tècnics, sense vot.

Aquests nomenaments, segons la normativa que regula els Consells Reguladors de productes agroalimentaris de les Illes Balears, han de ser oficialitzats via decret del president del Consell d’Eivissa com a organisme competent en matèria d’Agricultura a l’illa d’Eivissa.

El president Marí felicità el nou Consell Regulador que ara tindrà les funcions de promoció, control i establir les característiques de l’Oli d’Eivissa que integri aquesta Indicació Geogràfica Protegida, reconeixent la importància de la creació d’aquests Consells Reguladors. “Els productors d’Oli d’Eivissa han donat una passa endavant molt important i necessària per tal de garantir el seu futur i posar en valor la qualitat dels nostres productes locals. Confiam que aquesta passa serveixi per convidar altres productors a seguir el camí marcat”, ha expressat Marí.

Les eleccions d’aquest Consell Regulador, que tingueren lloc el passat 16 de novembre, triaren els productors Pere Torres, Juan Colomar, Antonio Marí i José Ferrer per acompanyar a un representant de cada un dels quatre trulls que formen part de la IGP (Can Joan Benet, Can Rich, Miquel Guasch i el Trull de Sant Joan de Labritja).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa