La pandèmia va fer que s’aturés el recompte d’edicions, però finalment, aquest 2023, Eivissa ha pogut celebrar la seva desena cita amb el ‘Patrimoni Gastronòmic‘. Ens referim a unes jornades que donen valor al producte local de països o ciutats nomenades Patrimoni de la Humanitat, entre les quals hi ha el cas d’Eivissa, a través de la restauració i la cuina de proximitat.
Enguany, tornant a l’illa, són onze els establiments que participen en l’edició i preparen menús temàtics que donen protagonisme a la cuina eivissenca, però també mexicana, romanesa, granadina o de fusió mediterrània. Es poden triar, reservar i gaudir per un preu de 24 euros, beguda a part, i estan compostos per un entrant, plat principal i postres. Per anar fent boca, aquests són alguns dels plats de la tradició eivissenca que s’hi poden degustar: pinxo de sobrassada i botifarra (Ca n’Alfredo); amanida pagesa (can Moreta) o gerret escabetxat (Sa Nansa).
Les jornades s’han inaugurat aquest passat 9 de febrer i s’allargaran fins a l’últim dia de març, i aquests són els restaurants participants:
- Ca n’Alfredo (cuina eivissenca)
- Can Moreta (cuina eivissenca)
- Chidas (cuina mexicana)
- Districte Hipérbole (cuina romanesa)
- Ebusus CBbC Restaurant (cuina granadina)
- Gran Via (cuina eivissenca)
- Lydia’s Smokehouse Downtown (cuina nord-americana)
- Mar & Co (cuina veneciana)
- Mira Ibiza (cuina costa mediterrània, fusió catalana)
- Sa Nansa (cuina eivissenca)
- Sa vida (cuina peruana)
Tallers de cuina
Per complementar l’oferta, també s’estan organitzant diversos tallers de cuina que tindran lloc durant els mesos de febrer i març coincidint amb les jornades. Acompanyant un taller de masses de les Illes Balears, amb farina de xeixa, coques de verdures, cocarrois, empanades i panets de xeixa (divendres 31 de març), hi haurà trobades al voltant de la cuina japonesa, àrab i italiana. Es poden consultar els detalls d’aquestes formacions seguint aquest enllaç.
Recordem que la UNESCO va inscriure Eivissa–Ibiza, Biodiversitat i Cultura dins el conjunt de Patrimoni de la Humanitat el 4 de desembre de 1999.