Balears Vadevi
Les Pitiüses creen un protocol per localitzar xarxes de pesca perdudes

Es presentarà i es farà efectiu a partir del mes d’octubre, però de moment, la Comissió de Pesca Pitiüsa ha compartit el projecte de creació d’un protocol que permeti millorar la localització i gestió de xarxes perdudes, donant així resposta a un motiu de preocupació important entre el sector pesquer de les Illes. Només aquest estiu, i segons dades de la Comissió, s’han extret 17 xarxes, la localització de les quals havia estat recollida prèviament per pescadors de les confraries.

El protocol anirà dirigit a professionals del sector i a centres de busseig i el procediment involucrarà també tècnics de pesca, submarinistes professionals i l’Administració, i comptarà amb suport científic per avaluar en cada cas la millor opció a l’hora de procedir i optimitzar els recursos destinats a les extraccions.

Reduir l’impacte en el medi marí

Aquesta iniciativa ha estat possible amb el suport de WWF, que ha aportat un total de 10.000 euros per a la realització de la proposta proposada per les confraries de Formentera i Sant Antoni i emmarcada en un projecte sobre formació del Fons Europeu Marítim i de Pesca.

Aquest projecte neix amb l’objectiu de reduir l’impacte que l’exercici de la pesca pot generar al medi marí i contribuir a millorar la sostenibilitat ambiental.

Sobre la Comissió de Pesca Pitiüsa

Les tres Confraries pesqueres de les Pitiüses, l’Aministració i la Xarxa Europea de Pescadors Artesanals LIFE van decidir millorar la seva coordinació creant la Comissió de Pesca Pitiüsa amb l’objectiu de “millorar la gestió dels recursos i garantir el futur del sector pesquer professional”, segons van compartir des de l’entitat en un comunicat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa