Balears Vadevi
Premis ‘Sabors d’Eivissa 2022’

Sabors d’Eivissa ha premiat un any més la restauració, cuina i productes innovadors local a través de diversos reconeixements en diverses categories. Aquests han estat els guardonats de l’edició 2022.

Sabors de la Terra, per a joves productors professionals: Neus Costa, Granja Es Fornàs. Ramadera amb una granja familiar de gallines de posta.

Els finalistes de la categoria han estat:

  • Patricia Costa i José María Planells, Can Murtera. Relleu generacional d’una finca hortícola i recuperació d’una finca abandonada
  • Iván Colomar. Relleu en la presidència d Agroeivissa i relleu generacional d’una finca hortícola  
  • Vicent Prats. Can Tura. Relleu generacional d’una finca hortícola.
  • Neus Costa. Can Soldat. Relleu generacional d’una finca hortícola

Sabors Gastronòmic-Restaurant per als negocis compromesos amb el producte d’Eivissa: Restaurant Es Nàutic

Establiments finalistes:

  • Sa Nansa
  • Can Gat
  • Cas Pagès
  • Ca Na Sofia

Sabors Gastronòmic- Xef, per a cuiners compromesos amb el producte d’Eivissa: José Torres, Racó – Port Balançat

Xefs finalistes:

  • Matthieu Savariaud  –  Es Terral
  • David Grussaute – Únic
  • Jose Miguel Bonet – Es Ventall
  • Bruno Hernández –Can Berri Vell

Producte Sabors, al producte fomentat per una acció col·lectiva: Peix Nostrum (peixos i mariscs).

Productes finalistes:

  • Oli: Consell Regulador de la IGP
  • Pa i farina de blat xeixa: Associació de forns i pastissers i Cooperativa de Santa Eulària. 
  • Producte ecològic: Ecofeixes.
  • Garrova: Cooperativa de Sant Antoni

Sabors innovació, per al producte innovador elaborat amb ingredients d’Eivissa: Can Rich: Vi d’àmfora.

Productes finalistes:

  • Frutos Secos Ibiza: Desenvolupament de productes a base de garrova
  • Limonisla: Elaboració de llimonada
  • Caragolet Pitiús: cria de caragols
  • S’Ànima: Herbes seques culinàries i per a infusió.

La gala de lliurament dels Premis es va fer el 7 d’abril a l’Ibiza Gran Hotel. Els reconeixements estan atorgats pel Consell Insular d’Eivissa i PIMEEF. Entre els guardonats, a més, també es va reconèixer els promotors del segell, Toni Marí, Carraca, juntament amb Joan Riera, del restaurant Ca n’Alfredo, llavors conseller d’Agricultura i Pesca del Consell Insular i president de l’Associació de Restauració de la Pimeef, respectivament.

Sabors d’Eivissa és la marca promocional del producte d’Eivissa i la seua gastronomia que es va iniciar l’any 2012 de la col·laboració entre El Consell Insular d’Eivissa i la Pimeef. Marca registrada pel Consell Insular l’any 2015, i gestionada conjuntament amb la Pimeef, promociona els restaurants que aposten pel producte insular a més d’identificar els productes més emblemàtics com la sobrassada, la xíndria, la patata vermella o el i peix i marisc, amb el doble etiquetatge juntament amb Peix Nostrum.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa