Sabors d’Eivissa ha premiat un any més la restauració, cuina i productes innovadors local a través de diversos reconeixements en diverses categories. Aquests han estat els guardonats de l’edició 2022.
Sabors de la Terra, per a joves productors professionals: Neus Costa, Granja Es Fornàs. Ramadera amb una granja familiar de gallines de posta.
Els finalistes de la categoria han estat:
- Patricia Costa i José María Planells, Can Murtera. Relleu generacional d’una finca hortícola i recuperació d’una finca abandonada
- Iván Colomar. Relleu en la presidència d Agroeivissa i relleu generacional d’una finca hortícola
- Vicent Prats. Can Tura. Relleu generacional d’una finca hortícola.
- Neus Costa. Can Soldat. Relleu generacional d’una finca hortícola
Sabors Gastronòmic-Restaurant per als negocis compromesos amb el producte d’Eivissa: Restaurant Es Nàutic
Establiments finalistes:
- Sa Nansa
- Can Gat
- Cas Pagès
- Ca Na Sofia
Sabors Gastronòmic- Xef, per a cuiners compromesos amb el producte d’Eivissa: José Torres, Racó – Port Balançat
Xefs finalistes:
- Matthieu Savariaud – Es Terral
- David Grussaute – Únic
- Jose Miguel Bonet – Es Ventall
- Bruno Hernández –Can Berri Vell
Producte Sabors, al producte fomentat per una acció col·lectiva: Peix Nostrum (peixos i mariscs).
Productes finalistes:
- Oli: Consell Regulador de la IGP
- Pa i farina de blat xeixa: Associació de forns i pastissers i Cooperativa de Santa Eulària.
- Producte ecològic: Ecofeixes.
- Garrova: Cooperativa de Sant Antoni
Sabors innovació, per al producte innovador elaborat amb ingredients d’Eivissa: Can Rich: Vi d’àmfora.
Productes finalistes:
- Frutos Secos Ibiza: Desenvolupament de productes a base de garrova
- Limonisla: Elaboració de llimonada
- Caragolet Pitiús: cria de caragols
- S’Ànima: Herbes seques culinàries i per a infusió.
La gala de lliurament dels Premis es va fer el 7 d’abril a l’Ibiza Gran Hotel. Els reconeixements estan atorgats pel Consell Insular d’Eivissa i PIMEEF. Entre els guardonats, a més, també es va reconèixer els promotors del segell, Toni Marí, Carraca, juntament amb Joan Riera, del restaurant Ca n’Alfredo, llavors conseller d’Agricultura i Pesca del Consell Insular i president de l’Associació de Restauració de la Pimeef, respectivament.
Sabors d’Eivissa és la marca promocional del producte d’Eivissa i la seua gastronomia que es va iniciar l’any 2012 de la col·laboració entre El Consell Insular d’Eivissa i la Pimeef. Marca registrada pel Consell Insular l’any 2015, i gestionada conjuntament amb la Pimeef, promociona els restaurants que aposten pel producte insular a més d’identificar els productes més emblemàtics com la sobrassada, la xíndria, la patata vermella o el i peix i marisc, amb el doble etiquetatge juntament amb Peix Nostrum.