Balears Vadevi
Premien el Re.art d’Eivissa pel seu compromís amb el medi ambient

Ecovidrio ha premiat nou establiments d’hostaleria per les seves bones pràctiques en matèria de sostenibilitat. Entre ells, el restaurant Re.art d’Eivissa que ha estat reconegut com a un dels més responsables amb el medi ambient, al costat d’altres projectes de Catalunya, València, Múrcia i Andalusia. Tot plegat, en el marc de la campanya #MovimientoBanderasVerdes i com a resultat del primer ‘Baròmetre sobre la sostenibilitat hostalera de les costes‘ que ha activat l’entitat.

En tot cas, aquest establiment eivissenc destaca, segons Ecovidrio, per les mesures d’aprofitament dels recursos, d’estalvi i d’eficiència energètica com la instal·lació de llums LED i una correcta regulació de la temperatura de l’aire condicionat; i també en valora les mesures en benefici de l’estalvi d’aigua i d’un ús eficient mitjançant la instal·lació de difusors, cisternes amb doble dispensador i la càrrega completa dels electrodomèstics.

Re.art és un restaurant que s’acull a Sabors d’Eivissa i que destaca a més a més per ser un gran defensor i promotor del producte eivissenc i la seva gastronomia.

Els responsables del restaurant Re.art en una imatge recent

Eivissa, el millor índex de sostenibilitat de Balears

En aquesta campanya, segons detallaa EFE, hi ha participat 15.000 establiments hostalers de 144 municipis de la costa; d’aquests, 2.111 pertanyen a les Balears i han obtingut de mitjana una nota de 6 sobre 10. Els eivissencs destaquen per haver obtingut el millor índex de sostenibilitat amb 7,4 punts sobre 10, seguits de Mallorca amb un 6,2 i Menorca, amb un 6 sobre 10.

Pel que fa a les tipologies, les xifres estableixen que son els hotels qui han registrat un major índex de sostenibilitat amb un 80,1%, seguits pels restaurants (70,3%), l’oci nocturn (59,4%) i les cafeteries i bars (55,4%). Pel que fa a les palanques de sostenibilitat, destaquen per la gestió de residus gràcies a mesures com la gestió de l’oli de cuina i del vidre. El principal aspecte a millorar, diran en l’unforme, està en el consum responsable, ja que segons les dades del baròmetre, només la meitat dels hostalers balears asseguren fomentar aquesta pràctica.

Resultats globals del baròmetre

L’hostaleria de la costa que participen en aquesta iniciativa obté un índex de sostenibilitat global de 6,8 punts sobre 10, cosa que indica, segons ECOVIDRIO, que “malgrat el sector està cada cop més madur i actua d’una manera més responsable, manca camí per recórrer”.

Així, entrant al detall de les puntuacions, lideren el rànquing la Comunitat Valenciana (7,08) i Catalunya (7,06) que estan per sobre de la mitjana, i segueixen Múrcia amb un 6,9 sobre 10, les Balears un 6,6 i Andalusia un 6,3.

L’Índex de sostenibilitat del Baròmetre considera quatre grans palanques de la sostenibilitat a l’hostaleria: la gestió eficient dels residus, l’eficiència energètica, el consum responsable i el consum de l’aigua. Per obtenir el valor de cada palanca, s’ha atorgat 1 punt per cada resposta positiva i 0 punts per les negatives per resumir la gestió en un rang entre el 0 i el 100%. Un resultat del 100% significa que totes les possibilitats de gestionar les palanques s’estan fent servir de manera satisfactòria.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa